KYK Yurt İdaresi

12 Ocak 2024 12:38

Merhabalar; A**** B**** Menderes KYK Kız Yurdunda kalan C***** M********'yum. Odamıza yeni gelen iki kız ile aramızda ilk gün hiçbir problem olmamasına rağmen, kızlar güvenliğe 'gürültü' ve geceleyin 'biz uyurken sigara içiliyor' şeklinde şikayetçi oldular. Gece üç-dört gibi kızların şikayeti üzerine gelen güvenlik, odamızı sigara içiliyor iddiasıyla kontrol etti. O sıra oda arkadaşlarımla uyuyorduk ve bunu güvenlik kontrol etti. Ardından, kızların gizlice ses kaydı yapması ve güvenliğin 'bende dinledim' demesiyle, 30 dakika boyunca oda güvenlik ve iki kız tarafından kapıdan da dinlenildi. Güvenlikle arası iyi olan kızın 'sigara içiliyor' diyerek bizleri uyandırmasıyla, kapının önünde kapının dinlendiğine şahit olduk ve bizi nöbetçi memura 'odada sigara içildi' diye emin şekilde yargıladılar. Sigara kullanmayan ben de dahil, gece güvenlik tarafından nöbetçi memura gönderilmek istendik. Normalde de sigara kullanmayan ben dahil, itiraz etmeme rağmen sabah yurt idaresi tarafından çağırıldık. Direkt odamızın değişeceğini, herhangi bir açıklamaya müsaade etmeyen yurt idaresi, ben ve iki arkadaşımı farklı odalara ve farklı bloklara, 5 numaralı yataklara yerleştireceğini söyledi. Odada bizden rahatsız olduğunu dile getiren İ***** K*****, önceki odasında oda arkadaşını dövmesine rağmen, 'arkam sağlam' diyerek aldığım cezayı kınamaydı. Ancak araya soktuğum insanlarla uyarıya indirildiğini idare ilk gün ben ve oda arkadaşlarıma açıklamada bulundu. Odaya gelen iki yeni kızın şikayet etmesi ve odamızın değişmesi sadece iki gündü. Bizden rahatsız olduklarını oda içerisinde bize söylemeyip, güvenliğe ardından da idareye söylenmesiyle hemen oda dağıtımına gidildi. Aynı şekilde olay dışında tutulan İ***** K*****'nın ise odası hiç değişmedi ve aynı odada kalmaya devam etti. Yurt idaresi tarafından bize söylenen, herkesin dağıtılacağı ve yurt idaresinin de kızı korumaya aldığı açıkça bellidir. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Eylül
12 Ocak 2024 12:09