Eryaman Yeşilova Kız KYK Yurdu.

13 Eylül 2024 19:45

Eryaman Yeşilova Kız öğrenci yurdu için yazıyorum. Benim de çocuğum bu yurda verildi. 12 Eylül günü 4,5 saat uzaktan gelerek inşaatı gördüm. İnşaatta KYK görevlisinden bilgi aldım. Öğrenciler yurt inşaatı bitene kadar diğer yurtlarda kalacaklar, inşaat bitince buraya taşınacaklar dedi. Bizi arayarak hangi yurda gideceğimiz söylenecekmiş. Aradılar ve bir yurda yönlendirildik. O yurda gidip misafir öğrenci olarak kayıt yaptırdık. Bir gün sonra aranıp bu yurtta 1 ekime kadar kalabileceğimiz söylendi. Sonrası için hiçbir bilgi vermediler. Okul açılmadan 2 gün önce girebiliyormuşuz, yani 28 inde girip 1 inde çıkmamız gerekiyor. Sonrası belirsiz. Bu işin sorumlusu kim, inşaatı bize yurt diye tahsis eden kim, neden bir açıklama yok.

13 Eylül 2024 20:51

Eryaman Yeşilova Kız KYK Yurdu problemi için yazıyorum. KYK bize yurt diye bir inşaatı tahsis etmiş. Yurt inşaatı tamamlana kadar başka bir yurtta misafir öğrenci olarak yer verdiler. Sanırım hatalarını telafi ediyorlar dedik yanılmışız. Bizi arayarak yeni yurtta 1 Ekim gününe kadar kalabileceğimizi söylediler, sonrası için bilgileri olmadığını söylediler. Daha açığı okulun açılış tarihinden 2 gün önce (28 eylülde) giriyoruz, 1 ekimde çıkıyoruz. 3 gün yerimiz var, sonrası belirsiz. Madem hazır yurdunuz yok, neden tahsis yapıyorsunuz? Lütfen bu durumun sorumlusu kim açıklansın, biz ailelere basın aracılığı veya KYK internet sitesi aracılığı ile bilgi verilsin. Karşımızda muhatap yok. Ben KYK yurduna kayıt yaptım, 2700 lira ödedim. Şimdi bu kuruma nasıl güveneyim, Özel yurt aramalarım başladı. Allah tüm Yeşilova KYK öğrenci ailelerine yardımcı olsun, çünkü ortada sorumlu bir yetkili ya da açıklama yok.

Mile
Mile

Eryaman Kız Öğrenci Yurdunun inşaatı bitmediği halde çocuklara bu yurdu tahsis etmişler, yurda gittiğimizde inşaat ile karşılaştık, bu durumla ilgili bize bize bilgi veren olmadı. Yurdun sözde 1 ekimde açılacağı söylendi. Çocuklarımızı başka yurda misafir olarak yerleştirdiler. Her gün farklı bir odada kalıyorlar, yurt yetişmeyeceği için 1 ekimden sonra da başka yurtlara göndereceklermiş, çocuklarımız perişan halde, her gün ağlayarak arıyorlar, biz ne yapacağız böyle diye, yetkililerin bu konuda acil çözüm bulmasını ve çocuklarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyorum. Bu sorun 1 ekime kadar çözülmezse sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağım ve gerekirse eylem yaparak ulusal medyaya bu konuyu taşıyacağım

06 Eylül 2024 15:51

Yatay Geçişle KYK Yurt Başvuruları Ve Misafir Öğrenci Sorunu