Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Derince'den Geçen Otobüs Seferlerinin Yetersiz Oluşu

14 Ekim 2023 21:06

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ulaşım konusundaki yetersizlikleri her gün karşıma çıkmaya devam ediyor. 152 hattı otobüsleri Derince'den geçmesine rağmen 44 Evler ve 60 Evler duraklarında durmuyorlar. Durmama gerekçelerini Belediyenin talimatı olduğunu söyleyerek yasak olduğunu belirtiyorlar. Bugün Orduevinin önündeki durağa hava kararmadan önce arkadaşımla birlikte gittim. Arkadaşım Tütünçiftlik'te oturduğu için gelen ilk 170 hattı otobüse binebildi. Ancak ben 141 hattı otobüslerin hiçbirine binemedim. Çünkü durakta durmaya tenezzül dahi etmediler. Hava aydınlıkken geldiğim duraktan hava karanlıkken ayrıldım. Madem 141 otobüsleri bu kadar dolu ve durmuyor o zaman neden 152 ve 170 otobüslerine Derince'de durma izni verilmiyor? Ya da bu yoğun saatlerde neden ek sefer yapılmıyor? Gerçek bir büyükşehir belediyesinin ulaşıma yaklaşımı vatandaşları mağdur etme yönünde mi? Ben bir öğrenciyim ve ders çalışmak için hafta sonları kütüphaneye gidiyorum. Kütüphanelerin yetersizliği de ayrı bir şikayet konusu. Gidişim bu kadar kolayken dönüşüm neden bu kadar zor? Mağdur tek kişi ben değilim. Birçok Derince'ye gidecek olan vatandaş aktarmalı olarak gitmeyi tercih etti. Niçin ekstra para ödemek zorunda kalayım? Bu konu hakkında bir geri dönüş ve çözüm bekliyorum.

Sudenaz
Sudenaz
14 Nisan 2025 13:49

Geri dönüş yok. Şaşırmadım.

Semanur sonuçtan hiç memnun değil

11 Mayıs 2025 12:19

02 Aralık 2023 23:14