Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Kerry Logistics Kerry Lojistik Uydurma Gerekçelerle Ürünleri Rehin Alıyor.

Kerry Logistics Kerry Lojistik Uydurma Gerekçelerle Ürünleri Rehin Alıyor.
17 Temmuz 2024 18:16

Amazon'dan SumUp EC kartı, kredi kartı, Apple ve Google Pay ile nakit ödeme almak için Air mobil kart terminali sipariş ettim. Bu cihazı POS terminali olarak değil, RFID ve NFC reader olarak inceleme amaçlı sipariş ettim. Ancak Kerry Lojistik ürüne ticari ürün diye el koydu ve gümrük işlemi gerektiğini belirtti. Bana da gümrük müşaviri vekaletnamesi doldurup göndermemi istediler. Uzun uğraşlar sonucu şirketin havalimanındaki temsilcisine ulaştım, ancak çözüm önerisi sunmadılar ve "Amazon'a ulaşın" dediler. Amazon'un irtibat numarasını sordum, ancak numara vermediler. "Bu ürünü gümrüğe sokmadan size vermeyeceğiz" dediler. "Cihazın ne işe yaradığını biliyor musun?" dedim, "Ben bunları bilmem, müşavir karar veriyor" dediler. Amazon'a mail atarak, lojistik şirketinin kendi gümrükleme şirketlerine yönlendirdiğini ve 1900 TL'lik ürün için 7600 TL'lik gümrük bedeli talep ettiklerini belirttim. Ürünün lojistik şirketinin elinde olduğundan iade işlemi yapamıyordum. Amazon hemen lojistik şirketi ile temasa geçti. Sorunu anlayıp bana telefonla dönüş yaptılar. Amazon’u, lojistik şirketinin çözüm ortağı olma yetkisini kötüye kullanması nedeniyle eleştirsem de, aktif çözüm sağlamalarından dolayı kutlarım. Lojistik şirketinin bilişimden anlamayan personellerinin her paketi ticari ürün olarak tanımlayarak haksız kazanç elde etmelerini kınıyorum.

Gülcihan sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 14:19
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

08 Eylül 2023 13:13
Kerry Logistics Amazon.com.tr İademi Yapmıyor
Devrim sonuçtan hiç memnun değil

26 Mart 2024 18:00
Fikret sonuçtan hiç memnun değil

27 Mayıs 2024 15:43
Kerry Logistics 2000 Liralık Ürüne En Az 5000 Lira Gümrük İstiyor
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

31 Mayıs 2024 17:05
Kerry Logistics Amazon Yurt Dışından Alınan Ürünün Siparişinin Gecikmesi