Kariyer.net Zero Güvenlik Alarm Sistemleri İş Başvurusu Sorunu

Kariyer.net Zero Güvenlik Alarm Sistemleri İş Başvurusu Sorunu
10 Haziran 2023 17:34

Zero güvenlik ve alarm sistemleri adı altındaki bir firma tarafından yaptığım çağrı merkezi temsilcisi başvurusu sonucu 08.06.2023 de WhatsApp üzerinden iletişime geçildim.

Benden kişisel bilgilerim ve iş hakkında deneyimim hakkında bilgiler istendi, a*** g**** isimli danışman tarafından bilgilerimi aldıktan kısa bir süre sonra kendisi bana "kamera güvenlik ve alarm sistemleri hakkında Home office olarak çağrı alacaksınız. Günde 8 saat çalışma haftada 2 gün izin olacak şekilde. 10000 TL net maaş + 2800 Trendyol bakiyesi + tam sigorta" bilgisini iletti. Ve SGK girişimi sağlamak için benden kimlik ya da ehliyet bilgilerimi istediler. Ben de ehliyet fotoğrafımı önlü arkalı yolladım.

Çağrı merkezi temsilciliği için bana yollayacakları ekipmanı teslim edebilecekleri bir adres ve ikametgah belgesi istediler ikametgahım da ters olduğu için sadece adres verebildim. Kendi ekipmanlarını yollayacakları için tr62 000********1201 ** IBAN numarasına 5 TL kargo ücreti göndermemi istediler. Bunları yaptım ama içimde bir şüphe oluştu.

Bu yüzden buraya yazıyorum. Polise ve bankama şikayetimi yaptım ve bilgileri verdim. Kimlik bilgilerimden ve açık adresimden dolayı adıma açılmış veya açılacak olan ve her ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir durumda onayım yoktur. Bu bilgilerden dolayı ıslak imzam olmadan adıma açılmış herhangi bir şirket, kredi, kredi kartı, telefon hattı ve paravan şirket vs herhangi bir onayım yoktur. Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Tarafınıza arz ederim.

Songul
Songul

Muhtemelen adınıza Payfix hesabı açtılar bana da öyle yapmışlar 15gün sonra fark ettim hemen savcılığa suç duyurusunda bulunduk avukat dedi. Başınız ağrır mutlaka Payfix açılmışmı gönderdiğiniz Dellontta yazar Payfix diye açıldı ise hemen savcılığa gidin

Nimet
Nimet

Durumunuz nedir?

Şüheda

Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı çok şükür ya işvereni de engelledim kendisine de belirttim yalan söylediğini, bu şekilde sonlandı...

İş Başvurusu Sonrası İstenen Bilgiler Ve Yaşadığım Endişe

26 Temmuz 2025 16:44