İzmir Kuyumcular Odası KemeraltI'ndaki Güneş Kuyumcunun Anormal Tartı Ve Fiyat Sorunu

02 Nisan 2024 22:07

19 Ağustos 2023'te İzmir Kemeraltı'ndaki Güneş Sarraf'ta Ö**** adında bir çalışan, beğendiğim 14 ayar altın zinciri 1.92 gram olarak 4000 TL'ye bana sattı. Güven tesis edildiği zannıyla uzun süre başka bir yere gitmedim. Ancak 27 Mart 2024'te aynı semtteki Hacı Sarraf sahibi M****** Bey, aldığım zincirin ağırlığının 1.87 gram, fiyatının ise 3500 TL olduğunu söyledi. Güneş Sarraf'a gidip durumu sordum. İstedikleri fiyata satabileceklerini, büyük sarrafların daha ucuz, küçük sarrafların ise pahalıya satabileceğini; ayrıca terazinin çeşitli etkenlerden farklı ölçüm yapabileceğini söylediler. Bu yıl bile 3500 TL olan ancak bana geçen yıl 4000 TL'ye sattıkları ürünü 2600 TL'ye de geri alabileceklerini ifade ettiler. Ö**** Hanım ve o gün bana, Hacı Sarraf'tan aldığım bilekliğin fiyatının aslında 20.500 TL olduğuna dair bir kart verdiler. Artık kuyumculara hiç güvenim kalmadı. Herkesin kafasına göre satış yaptığını gördüm. Ne ölçü ne gram fiyatı; tartıda hile, fiyatta fahiş ücret söz konusu. Çok yazık, esnaf ahlakı ve vicdan yok olmuş. Hakkımı helal etmiyorum. Kuyumcular Odası'nın bilgisine sunuyorum.

Yanlış Ayar Altın Bileklik Ve Haksız İşçilik Ücreti Sorunu

02 Nisan 2025 16:51