Birgül sonuçtan hiç memnun değil

İstinye Çarşı Pazar Satıcı Tavrı

21 Haziran 2023 14:36

Ben Keçiören Kızılay'daki İstinye Çarşı pazarından 20 Haziran 2023 tarihinde üst katta merdivenin yanındaki kadın satıcıdan cüzdan aldım. Eve geldiğimde cüzdanın fermuar dişi eksikti. Ayrıca bir havlu çarşaf da almıştım, onu da iade edip koltuk örtüsü almaya gittiğimde cüzdanı yanıma alarak yukarı çıktığımda kadın bana 'siz sabahleyin gelmiştiniz' dedi. Ben de 'evet, cüzdanı değiştireceğim, diş eksik' dedim ve gösterdiğimde bana 'siz bana bunun parasını vermediniz, hesap yaptım 60 TL eksik çıktı' dedi. Ben de 'nereden biliyorsun benden eksik olduğunu? ' dediğimde 'belki hatırlamıyorsunuzdur' dedi. Ben tek sana veren müşteriyken hatırlamıyorum, sen kaç kişi ile muhatap oluyorsun, sen daha mı iyi hatırlıyorsun? O halde kamera yok mu, bakılsın' dedim. 'var' dedi. Sonra da 'ben o gün orada 260, 170 TL'lik alışveriş yaptım, senin 60 TL'ni ödemeyeceğim' dedim. Hatta bir de 130 TL'lik tek kişilik çarşaf da almıştım. Beni orada düşürdüğü durum çok derinden yaraladı. Eve geldim, ağlamaktan gözlerim şişti. Bir daha o kalitesiz ve basit insanlarla (o kadın gibi satıcıları kast ediyorum) muhatap olmak istemiyorsanız alışveriş yaptığımız yerlerde seçici olmamız kanaatine vardım, çünkü başımıza ne geleceği belli olmaz. Dileğim şudur ki, rabbim kötü insanların şerrinden iftirasından korusun.

Para burada koskocaman bir hiç. Onun için para her şey demek ki insanlara iftira atabildiğine göre, bu dünyanın adaleti yok. Mahşerde hesaplaşacağımın huzuruyla içim rahat. Uzun bir metin oldu ama yaşadığım bana çok ağır geldi. Sağlıcakla.

21 Haziran 2023 15:32

Aldığım cüzdanı tekrar tezgahına geri bıraktığımı belirtmemişim yazımda onu da ileteyim dedim teşekkürler

21 Haziran 2023 15:33

Cüzdanı tezgaha geri bırakmıştım yazımda belirtmemiştim yazma ihtiyacı duydum teşekkürler

21 Haziran 2023 15:34

Parasını ödediğim cüzdanı tezgaha geri bıraktığımı yazıda belirtmemişim

Aliye sonuçtan çok memnun

01 Şubat 2025 15:31
"Çözüldüğü için teşekkür ederim"

Mağazada Kişisel Verilerimin İzinsiz Kullanılması Ve Hakarete Uğramam

Serpil