Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa'dan Sadece Soruma Cevap İstiyorum.

24 Ağustos 2023 14:0320.742

10.01.2023 tarihinde 75 yaşındaki hastamıza hastanenizin göz polikliniğinde hoca muayenesi yapıldı. Muayene sonucu katarakt ameliyatı olmasına karar verildi. Anestezi raporu alındıktan sonra 23.02 2023 tarihinde katarakt ameliyatı yapıldı. 2. Göz için aynı anestezi raporu ile 15 gün sonra ameliyat yapılması planlandı. Ancak 3 hafta geçmesine rağmen hasta çağırılmadı. 4. Hafta bizzat gittiğimde bir önceki haftanın listesinde (yani 3. Hafta) hastanın ismi çizilmişti. Sorduğumda neden çizildi diye ( buraya yazacağımı bilseydim fotoğraf alırdım) “aspirin kullanıyor” dediler. Ben de “hayır ameliyat beklediğimiz için kullanmadı” dedim. Hiçbir şey söylemediler. Zaten 15 gün içinde arayacağız demişlerdi. Bu nedenle kullanmıyordu. Tamam, bu hafta arayacağız dediler. Fakat hastane tadilat için kapandı. Doktoru kurban bayramından 3 hafta önce aradık. Doktor “Önümüzdeki iki hafta içinde istediğiniz zaman gelebilirsiniz” dedi. Bizimkiler 600 km öteden kalktılar geldiler. Neyse doktoru gördük. Bizi anestezi raporu için yönlendirdi. Sizi pazartesi ameliyat yapacağım dedi. Ancak cuma günü “pazartesi ameliyat yapamam” dedi. Sonrasında da izine ayrılıyorum. İzin dönüşü üzerinden 1 ay geçecek anestezi raporuyla gelin sizi ameliyat ederim dedi. Biz 3 gün boyunca 80 yaşında yaşlı bir adam ve 75 yaşında yaşlı bir kadınla anestezi raporu almak için hastane koridorlarını aşındırdık. Meğer doktor bizi 600 km öteden sadece kullanılmayacak anestezi raporu için çağırmış. Biz “uzaktan geldik” dememize rağmen “sizin işiniz zor değil yine gelirsiniz” diye cevap verdi. “Onda ne var ki” dedi. Hiçbir yaklaşımımızı kabul etmedi. Oysa kendisi çağırdı, rapor aldırttı ve ameliyatı yapmadı. Biri 80 yaşında diğeri 75 yaşında iki yaşlı insan 600 km evlerine geri gittiler. Zaten 1. Ameliyattan sonra yerimize başkalarını alarak bir hak kaybı yaşadık. Şimdi ben burada başta kimin haklı olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Düşünüldüğünde kolay olan neydi? Yaşlı insanların olmayacak bir ameliyat rapor peşinde koşturması mı? Harcadıkları para mı? Orada yaşanan tartışma ve bizim azar işitmemiz mi? Ya da doktorun sadece” 1 ay sonra gelseniz daha iyi olur” diye söylemesi miydi?
Doktorlar tabi ki ülkemizin büyük değerleri. Ancak kendilerini o kadar tepeden konuşmaya alıştırmışlar ki olumsuz imajlarını düzeltemiyorlar. Hastanın insan olduğunu unutuyorlar sanki… Ve en ufacık bir olayda sert tepkiler ve inat üzerinden cevap veriyorlar. Şimdi ben gerçekten kimin haklı olduğunu bilmek istiyorum?.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa 5 Senedir Ameliyat İçin Sıra Bekliyoruz!

İstanbulÜniversitesi Cerrahpaşa 5 Senedir Ameliyat İçin Sıra Bekliyoruz!

Tulay
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Randevu Almak İstiyorum!

İstanbulÜniversitesi Cerrahpaşa Randevu Almak İstiyorum!

Sinem

Öne ÇıkanKonular