Derya sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2023 12:15

3 aylık oğluma alerjik egzama tanısı kondu. Alerji İstanbul, Dr. ** *** 'a gittik. 1900 TL muayene ücreti verdik. Ayrıca Alerji test ücretine de 3500 lira verdik. Testte hiçbir bulgu çıkmadı. Alerjisi yok, gizli alerjisi vardır dedi. Direk kortizonlu krem ve damla yazdı küçücük bebeğe. Kremi kullandıktan sonra geçti fakat üçüncü gün yaralar tekrar çıktı. İkinci gidişimde diyete başlattı, probiyotik yazdı. Kortizonlu kremin geçici çözüm olduğunu kendisi artık öğrenmiştir diye düşünüyorum.

Neden direk diyet ve probiyotik başlatılmadı? Diyetin 5. Günündeyim ve egzamalar daha da şiddetlendi. Kendisini aradık fakat yardımcı olamayacağını, tekrar randevu almamız gerektiğini (tekrar muayene ücreti ödememiz gerekiyor) söyledi.

Boşu boşuna giden parama mı yanayım, çocuğuma hiçbir çözüm bulamadıklarına mı!

04 Aralık 2023 13:49 (Şikayetten 1 saat sonra)
04 Aralık 2023 14:28

Sorun aldığınız ücret karşılığında tedavi edilememesi. Verdiğiniz diyet sonrası egzaması daha da arttı. Kortizonlu kremi defalarca uygulattınız çözüm olmayacağını bile bile. Evde oturup kendim bulmaya çalışıyorum hangi besine alerjisi olduğunu. Dene-yanıl yöntemiyle. Sizden bir şey talep etmiyoruz. Kısaca; aldığınız ücret karşılığında hiçbir çare bulamadınız, yardımcı olamadınız.

Yorumlar (11)

İlknur
İlknur

Merhaba çok geçmiş olsun benim oğlum aynı şekil oldu çok doktor gezdik en son Okmeydanı devlet Hastanesi cildiye doktoru bize üresiz krem verdi bir de reçete yazdı yaptırma eczanenin hazırladığı ilaç hamd olsun geçti gittiğim doktor ismi ezgi aktaş tavsiye ederim inşallah hayırlı sonuçlar alırsınız

Derya

Teşekkür ederim, aklımda olsun umarım randevu alabilirim. Egzaması geçmiyor bir türlü. ( geçmeyecek de sanırım) Alerjisi de süt ürünlerini yemeye başladığım için tekrarlıyor. Üsküdar Acıbadem'de alerji doktoru süt ürünlerine az alerjisi var diye diyetimden çıkardı. Garip olan şu ki, her biri farklı bir şey söylüyor. Kimi diyet yap diyor, kimisi de diyete karşı. Bebek bu besinlerle tanışmalı ilerde daha kötü olmaması için. Hangisini dinleyeceğimi şaşırdım. Cildiyeci doktorları ise kortizonlu krem verip duruyor. Geçici çözüm. Tekrar alevleniyor desem de olsun sen bunu kullan 5 gün deyip yolluyor. Bebeğim bir rahat uyku uyuyamıyor hala.

Aysun

Çok teşekkürler gerçekten her gün yüzüne bakıp üzülüyorum ek gıdadan hiçbir şey verememek neredeyse hepsi ana besin siz bana tecrübelerinizi yazarsanız banada fikir olur

Aysun

Merhabalar benim bebeğimdede aynı bu şekilde insanın içi parçalanıyor değil mi çaresizlik bir türlü çözüm bulamama buldunuzmu çözümü krem falan işe yarayan banada yazarsanız çok sevinirim

Derya

Merhaba, egzaması ara ara alevleniyor. 3 aylıkken deri testi yapılmıştı (bebeklerde sonuç vermediğini bile bile yapıldı) 5 aylıkken kan testi yaptırdım. Yumurta ve süt alerjisi çıktı. Tekrar diyete başladım. (Daha önce diyet yapmama rağmen döküntüler devam ediyordu. Sonra araştırmalarım sonucunda dana Eti ve tavuk etini de kestim. ) Diyet yapıp hangi besine alerjisi olduğunu sabırla bulmaya çalışın. Bu bir süreç ve geçecek. Mümkün olduğunca deterjanlardan, tozdan tüylü giysilerden vs uzak tutun bebeğinizi. Sık sık nemlendirin. Atopik ciltler için olan parfümsüz kremler. Ben şu an Topicrem losyon ve yüz kremini kullanıyorum. Bioderma'dan daha iyi geldi. Her hafta bir doktordayız hepsi de kortizonlu krem veriyor. Aşırı döküntüsü olduğunda mecbur bir ya da iki kez kullanıp kesiyorum kortizonlu kremi. Allah beterinden saklasın canınızı sıkmayın, stres yapmayın. İnşallah geçecek.

Müjgan
Müjgan

Benim de oğlum bir yaşında derya hanım ve sizin bebeğiniz fotorflarını gördükten sonra siz yazmak istedim bir çare bulabildiniz acaba ben bulamıyorum oğlum u vücudu yüzü kolları çok kötü durumda

Siz bulabildiniz çaresini çözümünü

Derya

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Vücudu artık bu kadar yara dolu değil. Diyet yaparak yediğim şeyleri kısıtladım. Neredeyse sadece kabak patates havuç vs. Beslenmeye başladım. Bu ekstra stres yapıyor. Bebeğim meme reddi yaşadı bu süreçte. Ben alerjisi olan birkaç bir şey buldum. Domates, tahin gibi. Paketli gıdalar, abur cubur çikolata asitli içecekler vs. Bunlar da etki ediyor. Tozlu ortamda olmaması gerekiyor. (Hava temizleyici şart) ve artık çamaşır deterjanı kullanmıyorum. Artık sadece suyla yıkıyorum çamaşırlarını. Eğer çok kirliyse sirke katıyorum.

Prof.

Merhaba Yazdığınız yorumu üzülerek okudum. Ben hiçbir hastama muayene ücreti ödemeniz gerekiyor demedim ve demem de. Benim hasta takip anlayışımı yanlış anlamışsınız. Bazı egzamalı hastalarını tedavisi zordur ve altında çok farklı hastalıklar olabilir. Mesajla tedavi asla yazmam. Randevu almalarını ve tekrar görmeyi isterim. Bir aya kadar da yeniden muayene ücreti alınmayacağını asistanlarım bilir. Tedavide bilimin öngördüğü tedavi ve teşhis metotlarını kullanıyoruz. Bazen gizli alerjilerde alerji nedeni bulmak ve bazen de immun sisteminde sorunlu hastalar olabilir ve egzama tekrarlayabilir. İncelemeden mesajla benim bir hastanın bilgilerini hatırlayıp tedavi önermek çok yanlış olur. Bu vicdansızlık olur. Kortizonlu kremleri de çocuğa yan tesiri en az olacak şekilde seyrelterek kısa süreli veriyoruz. Bebeğinize acil şifalar dilerim. Prof. Dr. Ahmet Akçay

Prof.

Merhaba Derya Hanım Stresinizi anlıyorum. Deri testinde alerji çıkmayan bebeklere öncelikle diyet ve prebiyotik vermiyoruz. Nemlendiriciye rağmen tekrarlarsa diyet ve prebiyotik veriyoruz. Biz 3. Kez de olsa 10. Kez de olsa aynı hastalık için bir aya kadar ücret almıyoruz. Mesajla bilgileri hatırlayıp karar vermek yerine detaylı araştırmak için çağırmışız siz ise bambaşka düşüncelere girmişsiniz. Kendinizce para için çağırıyor diye düşünüp gerçekmiş gibi yazmışsınız. Testlerde alerji çıkmayanlarda egzama tedavi süreci meşgalelidir maalesef. Bu denli yanlış anlayıp yanıltıcı bilgiler yazılmanızı yadırgadım. Çocuklar için bu denli fedakarca çalışıp böyle bir yanıltıcı bir yazı stresle de olsa çok hoş olmadı.

Derya

Geri dönüş sağlayıp, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Öncelikle, yaşamış olduğumuz durum, -hak verirsiniz ki- her ebeveyn gibi bizi de yıpratmış ve strese sokmuştur. Bu sebeple yaşadıklarımı biraz sert bir üslupla dile getirmiş olabilirim. Kesin çözüm bulabilmek umuduyla, uzun bir süre doktor muayeneleri, diyet ve kortizonlu kremler vs uğraştık durduk. Haklısınız, süreç her yerde bu şekilde ilerliyor. Fakat, her hafta alanında çok iyi Prof. Dr. Lar ile çözüm bulmaya çalışan fakat işe yaramaz kortizonlu kremlerle, emzirme döneminde neredeyse aç kalarak yaptığım diyetle, üstüne bir de maddi anlamda bizi zorlamış, çözüm bulamamış, üzgün ve stresli bir anne olarak sitemliyim. Yoksa, alanında ne kadar iyi ve başarılı olduğunuz tartışılamaz. Saygılar. (Size geri dönüş yaptığımızda tekrardan randevu almamızı söylemiştiniz. (3. Kez gelmek için) Bu -her yerde olduğu gibi- tekrardan muayene ücreti demek.)

Ümran Tıp Merkezi (Bulgurlu) Yanlış Tanı Ve Tedavi

11 Nisan 2024 04:57
Meruyert sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Alerji Merkezi Alerji Testi Sonrası Tedavi Edilmedim, Mağdur Oldum!

25 Nisan 2025 02:49

Yanlış Teşhis Ve İlgisizlik Nedeniyle Mağduriyet Yaşadık