İŞKUR İşsizlik Maaşında Haksız Hesaplama Ve Kısa Çalışma Ödeneği Sorunu

İŞKUR İşsizlik Maaşında Haksız Hesaplama Ve Kısa Çalışma Ödeneği Sorunu
12 Eylül 2024 17:17

31.08.2024 tarihinde işten ayrıldım ve işsizlik maaşıma başvurdum. 700 günden fazla prim günüm var ve işsizlik maaşına hak kazanmışım. Bugün bir baktım ki ödenecek miktar 1128 TL. Hemen İŞKUR'u aradım ve bana dedikleri şey, 2020 yılında kısa çalışma ödeneği aldığınız için o zamanki asgari ücret üzerinden hesaplanıyor, kısa çalışma ödeneği devamı oluyor dediler. Bu nasıl bir saçmalık? Şu anki asgari ücret ne, o zaman neden öyle bir durum var? Sigorta primim bugünün asgari ücretinden yatıyor. İtiraz diyorum, ne yapmam gerek?

Yorumlar (5)

Tuğçe
Tuğçe

Toplam 700 mü? Yoksa kısa çalışma ödeneğini aldıktan sonra mı 700 mü? Kısa çalışma ödenesi alanlardan o tarihten sonra tekrar 600 gün prim isteniyormuş

Cengiz
Cengiz

Benim 3400 var 2 senedir çalıştığım yerden çıkarıldım vana 10 bin 758 çıktı dediğiniz paralara çok şaşırdım 6 sene ki parayı veriyor yok ya İŞKUR da düzgün çalışan yok paramı yatırmadılar daha benim

Yazık bizim paramızı bize vererek iyilik yapmış oldular banada 1.567 TL çıkıyor

Çözüm bulabildiniz mi aynısı bana çıkıyor 1.567 TL maaş çıkıyor şaka gibi

Ayşe

Hiçbir çözüm olmadı maalesef kısa çalışma ödeneği bize zarar olarak geri döndü kaç tane avukatla da görüştüm böyle bir kanun varmış maalesef haklı oluyorlar olan bize oldu diyeyim

09 Ekim 2023 16:59

Hüseyin