Şeref
29 Mart 2024 12:25

İtopya bilgisayar internet sitesinden kasım 2023 tarihinde aldığım Intel 14900k işlemci bozuk çıktı. İşlemci harici ekran kartını görmüyor. Tabi bu hatanın işlemci kaynaklı olduğunu anlamak bayağı uzun sürdü. Bu sürede ana kart ve ekran kartlarını servise gönderdim, kargo köşelerinde parçalarda heba oldu. Hatanın işlemci kaynaklı olduğunu anladığım zaman, ürünü İtopya üzerinden servise gönderdim. Onlar distribütör firma Penta Teknolojiye gönderdiler. Penta ürünü yurt dışı servisine gönderdi. Yurt dışı servisi (Hollanda) ürünün aynısı ile değiştirme kararı verdi ürünün yenisini göndermiş. (aşağıda resimleri mevcut) Normal şartlarda İtopya internet sitesinde iade/değişim yazar ve bunu müşteriye sorarlar değişim mi olsun yoksa para iadesi mi diye. Bu diğer alışveriş firmalarında bu şekilde yürümekte. Ancak İtopya bana size para iadesi yapamayız geri dönüşünü yapıyorlar. Ben para iadesini istiyorum. Sebebini sorduğum zamanda ise açıklama Intel ürünü değiştirmiş, para iadesi yapın dememiş diyorlar. Üstüne bir de dalga geçer gibi Intel ile konuşun (Hollanda) diye de akıl veriyorlar. 4-5 aydır bilgisayarda yaşanan sıkıntının kaynağını arıyorum. Onca verilen para emek hepsi bir tarafa boşu boşuna ana kart-ekran kartı servisleri bir yana bir de yeni gelen işlemcinin garanti tarihi kasım ayından başlar diyorlar. Bozuk ürünü hem satıyor yerine yenisini göndereceğim ama garantisi kasım 2023ten başlar diyorlar. Bozuk ürünü bana satıp her ay taksit taksit ödemeyi alırken sıkıntı yok. Ama ürün bozuk geri ver paramı deyince sorun oluyor.

profile profile

Yavuz
13 Ağustos 2024 15:57
Corsair Garanti Dahilindeki Ürünü Değiştirmeme
Şule sonuçtan hiç memnun değil

Gigabyte İşlem Yapılan Ekran Kartında Sorun Yok Gerekçesi!

30 Temmuz 2023 14:52
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

12 Aralık 2023 22:47