iData Ulusal Vize (Almanya - Blue Card 11f) Randevu Değişikliği Sorunu

16 Temmuz 2023 16:0615.450

Eşimle 15.05.2023 tarihinde Almanya Ulusal Vize (Blue Card - 11f) için iData Gayrettepe - İstanbul üzerinden randevu talebinde bulunduk. Randevu tarihi 24 Temmuz olarak 27 Haziran'da tarafımıza iletildi. Türkiye'de olmayacağımız ve dolayısıyla korktuğumuz bir tarihe denk geldi. Ancak iData'nın sitesinde (link en altta) randevu değiştirebildiği yazıldığı için de hızlıca ve biraz da gönül rahatlığı ile ötelemek/değiştirmek istedik. Ancak değiştirmek istediğimizde bizi bekleme sırasının en sonuna attı ve tüm süreci baştan yaşamaya başladık. Yani 1.5 ay randevu tarihi bekledik ve şimdi de tekrar +2.5 aya kadar yeni bir randevu beklemeye başladık. Toplam süreç 4-5 ayı bulacak neredeyse.

İş kontratım 01.09.2023 de başlıyor ve işlerin bu şekilde üst üste binmemesi için özenle erken yaptığımız başvuru boşa gitti ve şirketi ve bizi iş başlangıç tarihi konusunda oldukça zor durumda bıraktı. İData'nın randevu değiştirilmek istendiğinde sıranın sonuna atılacağı ayrıntısını belirtmemiş olmaları bizleri çok yanlış yönlendirdi. İdata ve konsolosluğu durumu açıklayan bir mail atmama rağmen bir faydası dokunmadı. (PNR: IDT5PAXUDSN) Randevu tarihini değiştirmek isteyen kişilere bilgi olması için burada belirtmek istedim.

İlay
16 Ağustos 2023 19:24

Bugün, 13 Eylül'e için randevu atandı

Yorumlar(6)

Kader
Benzer Şikayeti Var
2 Kasım 2025 20:07

Merhaba İlayda hanım keşke bu şikayetinizi daha önce görme fırsatım olsaydı. Aynı hataya ben de düştüm a1 sınavım randevumdan 2 gün sonrasındaydı ben de kabul etmezler diye tarih değişikliği yaptım ve listenin en sonuna atıldım 11. Ayda çıkmıştı randevum şu an yine o süreci bekleyeceğim sanırım 2023 te atamalar ne sıklıkla oluyordu bilginiz var mı

2 Mart 2024 10:31

İlay hanım randevunuz atanmış ama bu ulusal vize için telegram grubu oluşturulmuş linkini paylaşabilir misiniz?

24 Ağustos 2023 17:36

İlay hanım merhaba, Bende benzer bir süreç yaşıyorum acaba randevu tarihinizi kaç günde belirlendi? Hızlandırmak için yapabileceğimiz bir şey var mı?

Şikayeti Çözüldü
9 Ağustos 2023 08:24

İstanbul daha hızlı isliyor sanırım, Ankara Mavi Kart 1 Haziran başvuru ve bekliyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

İData Almanya Ulusal Vize (11F) Randevu Tarihinin Atanmaması

21 Ağustos 2023 12:418.928

Merhaba, 20 Temmuz 2023 tarihinde eşimle birlikte Almanya İstanbul Gayrett...

4 Destek16 Yorum

İData Almanya Ulusal Vize Gecikmesi

23 Ekim 2023 15:205.935

"Vize tarih atamamız yapıldı, teşekkürler"

5 Destek2 Yorum

İdata Randevu Sistemi Mağduriyetim Almanya Vizesi İçin Başvuru Tarihi Alamıyorum

20 Haziran 2025 00:0311.060

1 Mart günü İstanbul Ofis Gayrettepe iData ofisinden Almanya için online ön başvuru yaptım. Babam Almanya'da ikamet etm...

1 Destek1 Yorum

Erdal
iData Randevu Sitesi Teknik Aksaklıklar

iData RandevuSitesi Teknik Aksaklıklar

Edanur
iData Randevu Yok Sistem Çökmüş!

iData Randevu YokSistem Çökmüş!

Asiye

Öne ÇıkanKonular