iData Randevu Kaydı Sistem Arızası

20 Mayıs 2024 10:28

Yaklaşık yedi aydır Almanya'da doktor olarak çalışmaktayım. Mersin'de yaşayan kardeşim ve annem için sırasıyla Ziyaret Amaçlı Schengen vizesine Gaziantep iData'dan grup randevusu şeklinde randevu kaydı oluşturdum. Ancak, kardeşimin randevusu 09.05.2024 tarihinde (PNR: SDP42Q3LFJY) belirlenirken, annemin randevusu (Buchungsnummer:21277503) henüz atanmamıştır. İlginç bir şekilde, annemin kaydını oluşturduktan iki hafta sonra 10.04.2024 tarihinde aynı kuruma (iData Gaziantep) başvuran bir arkadaşımın randevusu 17.05.2024 tarihine atandı. Taleplerimden biri, annemin randevu atamasının bir an önce yapılmasıdır.

Kardeşimin randevusunda ise Gaziantep iData kurumu, annemin başvurusunu kabul etmeyerek kardeşimi tek başına başvurmuş gibi işlem yapmış ve bu durum muvafakatname'de eksiklik olarak görünmüştür. Sonuç olarak, annemle birlikte seyahat etmeyeceği gibi bir izlenim oluşmuştur. Bize, başvuruların ayrı ayrı değerlendirilebileceği söylendi. Bu durum, vize reddi ihtimali, yapılan tüm vize belge masrafları ve Mersin'den Gaziantep'e ikinci bir seyahat gerekliliği nedeniyle mağduriyet yaratmaktadır. Sisteme yeni geçilmiş olması sebebiyle bazı aksaklıkların yaşanması anlaşılabilir; ancak talebim, annem ve kardeşimin başvurularının birlikte değerlendirilmesidir. Çünkü onlar birlikte seyahat edecekler ve seyahat süresince benimle birlikte yaşayacaklardır. Bu durum, uçak biletleri ve Ausländerbehörde'den alınmış ıslak imzalı sponsor belgesi olan Verpflichtungserklärung ile kanıtlanmıştır.

Tuğba

Ne kadar süre sonra geldi acaba aynı grup olarak başvurdum eşime be oğluma geldi bana randevu maili gelmedi

Tuğba

Merhaba annenize de randevu geldi mi acaba bende aynı sorunu yaşıyorum

Merve

Geldi ikisine de red aldık kardeşime ve anneme

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi

Birgül sonuçtan hiç memnun değil

Acil Vize Randevusu Bekleyen Anne Adayı

Birgül
25 Şubat 2025 21:26
Acil Vize Randevusu Bekleyen Anne Adayı

Yedi Ayı Aşan Vize Randevu Bekleyişi Mağduriyet Yaratıyor

Münevver
04 Kasım 2025 13:37
Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Kerem
14 Temmuz 2025 18:00