Sinem sonuçtan hiç memnun değil

İdata İtalya Vize Başvurusu

23 Eylül 2024 12:30

25.09.2024-03.10.2024 tarihleri arasındaki tatilimiz için 06.08.2024 tarihinde vize başvurusunda bulunduk. 23.09.2024 olmasına rağmen hala vizemiz açıklanmadı. İki yerdeki konaklama rezervasyonunu iptal etmek zorunda kaldık. Bu saatten sonra vize açıklansa nasıl hazırlık yapıp 25.09.2024 tarihindeki uçuşumuza yetişeceğiz? İnsanları mağdur ediyorsunuz. Aramalar sonuçsuz kalıyor. İdata yardımcı olamayacağını belirtiyor. Konsolosluğa ulaşmaya çalışıyoruz asla ulaşamıyoruz. Mail atıyoruz maillere dönüş yok. Sorun red ya da onay değil, sorun açıklanmaması ve belirsizlik. Sonuç belli olsun ve önümüze bakalım istiyoruz fakat muhatap bulamıyoruz. Mağdur oluyoruz. Randevu aşamasında ücret alınıyor fakat sonuca gelince ortada kimse bulunmuyor

profile profile profile
25 Eylül 2024 09:27

25eylül tarihinde seyahatimiz var 24eylülde saat 11 gibi mesaj geliyor. Sonunda vizemizi alabildik fakat tüm seyahati iptal etmek durumunda kalmıştık zaten. İnsanları bu kadar zor durumda bırakamazsınız. Red verecekseniz verin ama erken belli olsun ki herkes farklı plan yapabilir durumda olsun. Bize onay vermişler 24 ekime kadar. Eylül ayında uçak biletleri çok pahalı. Bari geç dönüşe istinaden daha uzun süreli vize verilseydi de ileri tarihli bir plan yapabilseydik

Yorumlar (26)

Hande
Hande

Sinem Hanım ben de hala bekliyorum 27 eylüldeydi bizim de tatil planımız. 1 aylık vermişler size acaba daha önce İtalya dan vize almış mıydınız ya da herhangi bir Schengen iniz olmuş muydu?

Hazal

Sinem hanım vizeyi almanıza rağmen seyahatinizi iptal ettiğinizi yazmışsınız çok üzücü bir durum. Bizleri bu kadar mağdur etmelerini anlamış değilim. En azından bu kadar geç dönmelerine karşılık uzun süreli vize vermişlerdir diye umuyorum. Ne kadar sürelik vize verdiler acaba?

Sinem

Seyahati 23 Eylül tarihinde iptal etmek durumunda kaldık. Vize 24 Eylül tarihinde geldi 25eylülde zaten uçuşumuz vardı. 1aylık vize vermişler sadece

Selen
Selen

Sinem hanım pasaportunuzu teslim alabildiniz mi

Sinem

Dün öğlen saat 11 gibi mesaj geldi. Pasaportlarımızı aldık. Ama biz tüm planımızı iptal ettiğimiz için bir işe yaramadı. Bu kadar geç dönüş sağladıkları için mağdur olduk seyahatimizi iptal etmek durumunda kaldık

Büşra

Sinem hanım geri dönüş oldu mu

Büşra

Merhaba Konsolosluk işlem sürecinde mi gözüküyor sizin halen

Tolga
Tolga

Bazı dosyalarda sistemde değişiklik yapıldı. Dosyalar işleme alındı. Kontrol eder misiniz? Sizde de takip ekranı değiştiyse muhtemelen bugün 15:30'da konsolosluktan çıkacak ve iData'ya gidecek. 16:30 civarı kargo mesajı gelir. İdatada beklerseniz kargoya vermeden belki yakalama ihtimaliniz olur.

Hicran
Hicran

Merhaba son durum nedir? Aldınız mı vizeyi acaba

Sinem

Hala açıklanmamış görünüyor. Biz artık vazgeçip iptal ettik tatili hiçbir şey net olmadığı için. Bazılarına son gün gelmiş

Enes
Enes

Benim de 25 Eylül de uçağım var, pasaportu gelen olursa haber verebilir mi

Sinem

Dün geldi bizim. Biz her şeyi iptal etmiştik o nedenle gidemiyoruz. Tüm planlarımızı mahvettiler

Hala açıklanmamış görünüyor

Samet
Samet

Bizim de :(

Hazal

Merhaba, umarım bugün sonuç alırsınız. Son durumu paylaşır mısınız?

Hala açıklanmamış görünüyor

Nermin

Bende 12 ağustosta yaptım 25. Eylülde uçağım var otel rezervasyonum var ama 23 Eylül oldu halen ne bir mesaj ne bir bilgi hiçbir şey yok

Muhittin

Vallahi yazık emeğe, paraya, vakite çok üzücü...

Nermin

Bir de ilk defa danışmanla yaptım vize başvurumu Ayrıca Premium olarak randevu alındı 14-15 bin tl boş yere gitti yazık Türk halkını mağdur ediyorlar

Nermin

Merhaba dün iData sayfasından şikayet olarak yazdım birkaç saat sonra döndüler red olarak verilmiş dediler. Pasaportumuda kargoya bugün verdiler. Reddi neye göre veriyorlar anlamadım. İlk çıkışım değil emekliyim aynı işyerinde 25 yıldır çalışıyorum halen devam ediyorum. Tatil planı inandırıcı gelmemiş sizde iData sayfasından şikayet kısmına girip PNR numarasını yazıp sorabilirsiniz

Muhittin

Erkan bey size yanıt geldi mi?

Meltem
Meltem

Bizim de 30 eylülde seyahatimiz var 8 ağustosta başvuru yaptım ve hala açıklanmadı. Size dönüş oldu mu acaba herhangi bir yerden veya sonuç ne zaman geldi ona göre ben de ulaşmaya çalışayım :(

Sinem

Bize hala herhangi bir dönüş olmadı :( Kaç kere aradık bilmiyorum. Her seferinde biz bir şey yapamıyoruz şeklinde dönüyorlar tabi telefonu açarlarsa. Zaten çağrı merkezi çalışanına ulaşabilmek için en az yarım saat 40 dakika kadar beklemeniz lazım. Sabah erken saatlerde ararsanız iData bir ihtimal açabilir. Konsolosluğa ulaşmaya çalıştık belki yardımcı olurlar diye. Onlara ulaşmak telefon ya da mail ile mümkün değil. Belki binasına gidip kapı önünde beklemek gerekebilir bilemiyorum sadece onu denemedik :) çok fazla insan aynı durumdan şikayetçi. Biz bir umut hala uçak biletlerini iptal etmedik bu akşama kadar beklemeyi düşünüyoruz ama bu saatten sonra çok zor açıkçası

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi

45 Gündür Gelmeyen Pasaport Ve İdata'nın Sorumluluk Almaması