Idata Erasmus Haftalardır Gelmeyen Vize Sorunu

18 Mart 2024 15:376.419

15.02.2024 tarihinde İstanbul Gayrettepe ıdata ofisinden başvurduğum Erasmus vizesi (35F) hala tarafıma teslim edilmemiştir. Bunun yanı sıra, konsolosluğun ve ıdata'nın bilgilendirmeleri kağıt üzerinde kalmakta ve gerçek durumu aydınlatacak bilgiler sunmamaktadır. Sınav ile kazandığımız bu haktan mahrum ediliyor ve bir belirsizlik içerisinde bulunuyoruz. Dönemimin başlamasına kısa bir süre kaldı, vizemin durumu hakkında bilgiye sahip olmak istiyorum.

Gördüğüm kadarı ile ıdata veya Konsolosluk buraya cevap vermiyor. Ancak benim başvurduğum tarihlere yakın bir tarihte başvurmuş olan kişiler varsa, buradan yazarak vize ortalama geliş süresi hakkında bir tahminde bulunabiliriz.

Saygılar,

21 Mart 2024 17:46

Vizem 35. Günün sonunda elime ulaştı. Bütün süreç toplamda 3 ay sürdü. Gelecekte başvuracak kişiler bu süreleri göz önünde bulundurarak başvurularını yapsınlar.

Yorumlar(7)

Buse
Buse
24 Eylül 2024 11:49

Merhabalar uc gün sonra uçağım var hala erasmus vizem gelmedi. Konsolosluguj vize departmanına siteleri üzerinden mail attım ama dönüş yapan olmuyor. Beni lütfen aydınlatabilir misiniz? Bahsettiğiniz ( bva@bund. De ) direkt olarak Gmail üzerinden bu adrese mail mi attınız? Mailinizi tam olarak nasıl yazdınız? Almanca yazıyoruz bir de değil mi?

Irmak
Irmak
7 Ağustos 2024 16:27

Merhaba, ben de 41f öğrenci vizesi için başvurdum, başvurumu yapalı bir aydan biraz fazla oldu. Vize hakkında bilgi almak için bva'ya mail attığımda böyle bir başvuru henüz olmadığını söylediler ancak İdata'nın kontrol portalında ilettikleri yazıyor. Bunu açıklayan bir maili bva'ya attım ama başka bu durumda ne yapabilirim hiç bilginiz var mı? Böyle bir şey yaşayan birileri oldu mu?

Recep
Recep
3 Nisan 2024 17:06

Hocam merhaba, dediğiniz bva mailine attım ve bugün itibari ile vizemin sonuçlandığı yazıyor. Fakat elçiliğe hangi mailden yazabileceğimi bulamadım. Bir mailden yazmıştım 2 hafta önce ama bir sonuç alamadım, sizin yazdığınız maili paylaşabilir misiniz?

Sibel
Sibel
Şikayeti Çözüldü
25 Mart 2024 14:18

Merhaba. Ben de 14.02.2024 tarihinde başvurdum ve vizem henüz ulaşmadı. Siz konsolosluğu aramak, dilekçe yazmak gibi ekstra bir şey yaptınız mı, yoksa vizeniz doğal süreçte mi size ulaştı?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

iData İtalya Konsolosluğu İtalya Ulusal Vize Gecikmesi

Gaye
Gaye
22 Eylül 2024 16:2616.047

29.08.2024 tarihinde iData İstanbul Gayrettepe ofisinde, erasmus için ulusal vize başvurumu tamamladım. İtalya'da kabul ...

2 Destek15 Yorum

Vize Başvurusunda Belirsizlik ve İletişim Eksikliği

Simge
Simge
4 Ekim 2024 11:3010.097

9 Ağustos 2024 Cuma günü İdata İstanbul Gayrettepe ofisi'ne 41f ulusal vize başvurusu için belgelerimi teslim ettim. Fu ...

Vize Başvurusunda Belirsizlik ve İletişim Eksikliği
2 Destek9 Yorum

Eğitim Hakkımı Tehdit Eden Uzayan Vize Süreci

Emir
Emir
10 Nisan 2025 12:015.423

19 Aralık 2024 tarihinde başlayan 35f Erasmus vize bekleme sürecim neredeyse 4 ayı doldurmasına rağmen hala sonuçlanmadı...

3 Destek14 Yorum

Gürhan
iData Randevu Sitesi Teknik Aksaklıklar

iData Randevu SitesiTeknik Aksaklıklar

Edanur
iData Randevu Yok Sistem Çökmüş!

iData Randevu YokSistem Çökmüş!

Asiye

Öne ÇıkanKonular