Halil sonuçtan hiç memnun değil

iData Erasmus Almanya Vize Sonuçlanmadı Hâlâ

16 Şubat 2024 13:23

1 Mart 2024 tarihi itibarıyla Almanya'da Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında bir dönem öğrenim görmek üzere İdata Ankara ofisinden 18 Aralık 2023 tarihinde vize randevusu başvurusunda bulundum ve 24 Ocak 2024 tarihine 'IDT32DAP5GJ' PNR numarası ile vize randevusu verildi. Belge tesliminde bulundum ve bugün itibarıyla aradan 23 gün geçmesine rağmen başvurum hâlâ inceleme aşamasında görünüyor. İnsanlara randevu verirken sorun yaşatıyorsunuz ve gerekçe olarak konsolosluğun belirli sayıda ve kota ile başvuruyu incelediğini, dolayısıyla randevuların ona göre verildiğini belirtiyorsunuz. Anlaşılmayan konu şu ki; madem konsolosluğun inceleyebileceği kadar randevu veriliyor, neden bu yapılan başvurular makul süre içinde sonuçlandırılmıyor? Bu muameleyi görmek bir Türk vatandaşı olarak beni çok üzüyor.

profile profile
16 Nisan 2024 11:40

Bugün itibariyle vize başvurum sonuçlandı. İnşallah olumludur. Sonuç. 85 gün sürdü sonuçlanması ve çok stresli bir süreçti.

Yorumlar (9)

Geldi mi vizeniz acaba

Halil

Gelmedi daha. Bu saatten sonra zor gelir Erasmusun bir ayı geçti zaten.

Gülsün
Gülsün

Merhaba, vizeniz geldi mi acaba?

Halil

Hayır daha gelmedi. Konsolosluğa yazıyorum cevap yok. Arıyorum ulaşamıyorum. İnşallah bu hafta gelir.

Arzu
Arzu

Vizeniz geldi mi biz de aynı durumdayız hala gelmedi ne yapabiliriz

Halil

Bugün itibariyle hala gelmiş değil. Bekliyorum, umarım gelir.

Süleyman
Süleyman

Elçiliğe yazdığını belirtmişsin acaba nasıl onlarla iletişime geçtin ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum, mail adresi vs varsa yazabilir misin?

Gürbüz
Gürbüz

Sayı oldukça fazla, ciddi bir mağduriyet var. Erasmus üst düzey yöneticileri devreye girmeli

Halil

Ben iki gün önce elçiliğe yazdım. Almanya'da auslanderbehorde'den onay beklediklerini yazdılar. Bugünde auslanderbehorde'ye yazdım bilgi veremeyeceklerini bilgi almak için elçiliğe yazmam gerektiğini söylediler. Tam 1 ay oldu. Normalde 1 Mart'ta orada olmam gerekiyor. Burda bazı kişilerin 1 haftada bazılarının 2 haftada vize aldığını görüyorum. Benim başvurum neden bu kadar uzun sürdü merak ediyorum. En azından makul sürede sonuçlandırsalar onu da yapamıyorlar.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
21 Takipçi
Vizem Hala Gelmedi

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

03 Ocak 2025 21:21
Vize Randevu Atamasındaki Gecikme Endişesi