İdil sonuçtan hiç memnun değil

iData Almanya Ulusal Vize (11F) Randevu

10 Şubat 2023 16:09

20 Ocak 2022 tarihinde Almanya İstanbul iData'dan ulusal vize (11F) randevusu almak için başvuru yaptım. 3 hafta oldu halen bir gelişme yok. Tüm belgelerimiz hazır sözleşmem başlayacak ama hala randevu atanmadı. En kısa sürede lütfen randevumun atanmasını istiyorum.

profile profile profile
13 Şubat 2023 16:18

20 Ocak 2023*

06 Mart 2023 11:28

7. Haftanın içindeyim (Tarih:06/03/2023). Halen randevum atanmadı.

06 Mart 2023 14:53

Randevu 06.03.2023 tarihinde 23.03.2023 tarihine atanmistir.

Yorumlar (14)

Merhaba İdil, vizeniz kaç günde geldi? Depremzede misiniz

Nihan

Gözde hanım merhaba, şikayetinizi kaldırdığınızı gördüm, şikayet kaldırıldığı için orada yorum yazamadım. Bu şikayeti desteklediğinizi görünce buradan belki size ulaşırım diye yazıyorum. Atamanız yapıldı mı? Hangi tarihe atandı? İzmir ve 19f olduğu için özellikle merak ettim. Teşekkür ederim.

Melisa
Melisa

Merhaba, randevum 5 hafta önceydi ve vizem hala çıkmadı. Sözleşmeyi ertelemeniz sağlıklı olabilir. (Ankara Idata, Bluecard başvurusu)

Merve

Merhaba Melisa, 11 f ulusal vize ye mi başvurdunuz? Blau card için mi? Vizeniz geldi mi? Depremzede misiniz?

Merve

Merhaba Melisa, 18 Nisan'da Ankara iData sitesinden başvuru yapmıştım. Dun randevu tarihim belirlendi, 10 Temmuz olarak. Mühendisim. Gerekli evraklar listesinde su ibare var : Mesleğiniz için geçerliyse: Meslek unvanını kullanma izni. Mesleki unvanı taşıma izni için ön onay yeterli olabilir. Bu çerçevede iş sözleşmesinde belirtilmiş somut iş unvanı önemlidir. Örneğin, iş sözleşmesinde açıkça "mühendis" (“Ingenieur” ) veya "mimar" (“Architekt” ) olarak işe alınacağınız belirtilmiş ise, genellikle "mesleki unvanı kullanma izni" ibraz etmeniz gerekecektir. Ek bilgiye alttaki linklerden ulaşabilirsiniz: WWW. Anerkennung-in- deutschland. De/html/TR 11f (Blau card) gerekli evraklar listesinde bu madde var. Bunu yaptırmalı miyim?

İdil

Hala randevu yok maalesef. İstanbul'dan başvuranlara son zamanlarda 10 günde çıktığını biliyorum vizenin :(

Nihan

Randevu tarih ataması yapıldı mı size? Ben de 6 Ocakta başvurdum hala randevu tarihi belli olmadı.

Merve

Merhaba Nihan, 11 f ulusal vize ye mi başvurdunuz? Blau card için mi? Vizeniz geldi mi? Depremzede misiniz?

Onur
Onur
Benzer Şikayeti Var

Nihan Merhaba bende 7 Ocak başvuru 44 f için bekliyorum randevu hala Discord grubuna da giremiyorum davet gönderebilir misin?

Nihan

Henüz gelmedi, bu hafta artık gelmesini diliyorum. Gerçekten zorlayıcı ve yıpratıcı bir süreç. Umarım herkesin tarihleri en yakın zamanda belli olur ve bir plan çizebilmiş oluruz. Bana bilgi geldiğinde tekrar yazacağım.

Fatih
Fatih

Merhaba 6 Ocak için randevu atandı mı?

Tabi ki

İdil

Size atama olunca yazar mısınız?

Maalesef, hala bekliyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Ulusal Vize Randevusu

5 Aydır Vize Randevusu Alamadım Süreç Adil Mi