Ana sonuçtan çok memnun

İçişleri Bakanlığı T. C. İlçe Göç İdaresi İkamet izni Başvurusu

19 Ekim 2023 16:24
Ana'nın Teşekkür Mesajı
“İkamet izin bugün teslim aldım teşekkürler”

28.12.2022 tarihinde aile ikamet izni başvurusunda bulundum. Gürcistan vatandaşıyım ve eşim Türk. Başvurunun bitiş tarihi 28.12.2023 olarak belirlenmişti, ancak henüz herhangi bir sonuca ulaşamadım. Bugüne kadar eksik evrak uyarıları alıyordum. K. U. M. K. A. P. İlçe Göç İdaresi'ne giderek eksik evrakların ne olduğunu sordum, ancak kimse bana bilgi vermedi. Bu süreçte 2 kez hamile kaldım ve 2 kez düşük yaptım.

Bu dönem oldukça Zorlu geçti. 1 ay önce 2 memur evime geldi ve kontrol yaptı. Daha sonra bir mesaj geldi ve başvurunun olumlu sonuçlandığı belirtildi. Ancak kimlik henüz gelmedi. İki kez Zorlu bir hamilelik yaşadım. İkizlerdi, biri ölü olarak düşük yaptım, diğerinde ise zehirlenme başlamıştı. T. C. Ve SGK olmadığı için hastane 40 bin TL'ye kadar ücret istedi. İkinci hamileliğimde doktora gitmedim ve yaklaşık 1,5 aylık olduğumu tahmin ettim. Yine aynı şekilde k. U. M. K. A. P. Göç İdaresi'ne gittim ve hamile olduğumu söyledim. Geçici kimlik numarası istedim. SGK'ya yazdırmak için ikamet izin müracaat belgesi verildi ve 2 gün sonra geri alındı. Doktora gittiğimde hamileliğin düştüğünü öğrendim. Temiz bir düşük olduğunu doktor raporuyla aldım. Birçok kan testi istendi, tehlikeli bir hamilelik geçirdiğim belirtildi ve bu testler özel hastanede yapılmaktadır. Bu testlerin sonuçlarını aldım ve k. U. M. K. A. P. Göç İdaresi'ne gösterdim, durumu anlattım. Zorlu bir hamilelik geçirdiğimi ve sürekli düşük yaptığımı söyledim. Ancak memurun verdiği cevap, çocuk yapmamam gerektiği şeklinde oldu ve hiçbir şekilde ilgilenmedi. Allah hiç kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın. Çok acı çekiyorum, lütfen ilgilenin. Artık şikayet etmediğim yer kalmadı. Başvurunun olumlu sonuçlandığı yazıyor, ancak son 2 gündür kontrol ettiğimde değerlendirme aşamasında olduğu yazıyor. Artık aile ikamet izni uzatma başvurusu yapmam gerekiyor ve elimde kimlik yok. 157'yi aradığımda beklemem gerektiği söyleniyor. Başvuru numarası: 2022-36-2073427

Ana
Ana
20 Ekim 2023 17:38

İkamet izin bugün teslim aldım teşekkürler

23 Ocak 2025 18:06

13 Mayıs 2024 19:25