Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Honda Civic Yağ Seviye Sensörü Kabusu

Honda Civic Yağ Seviye Sensörü Kabusu
02 Aralık 2024 15:35

Honda Civic 1.4 HB 2013 model aracımın yağ seviye sensörü arızası verdi. Orijinalini bulmak çok zor, yan sanayi ürünü 1000 liraya taktırdım ama yağ damlatıyor. Orijinal servisten merkezde var, getirtebiliriz dediler, yalnız o kadar yüksek fiyat söylediler ki 20.200 lira, inanamadım. Çıkmacılarda var ama garantisi yok, çalışırsa şansına. Honda Türkiye olarak bu fahiş fiyatları bir gözden geçirmeniz lazım (sensör kodu: 6PR 009 210 00).

08 Aralık 2024 14:49

Merkezden aradılar ama hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını yetkili bayilerde satılan ya da orada alınan herhangi bir ücrete müdahale edemediklerini söylediler her servis kendi ücretini kendisi belirliyormuş yani anlayacağınız kurumsal bir servis ağı yok arkadaşlar aynı orijinal hella marka seviye sensörünün başka araçlar için olanları 2.500 lira ile 3.500 lira ama Honda için olanı 20.200 lira yaklaşık 8 kat daha pahalı anlayacağınız Honda pişmanlıktır

Yorumlar (7)

Turgay

Artık o kadar sıkıldım ki Ramazan bey, yani derdim servisten aldığımız parça kesin çözümmü siz ne yaptınız öyle kullanıyormusunuz hala, çok pahalı gerçekten yine siz uğraş vermişsiniz bir de

Ramazan

Ben aynı şekilde kullanıyorum çok fazla yağ kaçağı olmuyor bende açıkçası yani şu ana kadar yağ eklemek zorunda kalmadım genelde 8000 Maximum 8.500 km'de yağ değişimi yaparım o yüzden sorun olmuyor aynı orijinal hella marka yağ seviye sensörü BMW ve Mercedes için 3000 lira iken Honda için satılana 25.000 lira vermek bana kendimi dolandırılmışım gibi hissettirecek o yüzden almıyorum almayacağımda bence çok fazla yağ kaçağı yoksa sizde idare edin orijinali alsanız bile 2 yıl garantisi var 2 yıl sonra tekrar bozulduğunda aynı parayı tekrar vermek zorunda kalacaksınız

Turgay

Arkadaşlar merhaba benim aracımda dizel ama aynı durumu bende yaşıyorum, sizler çözebildiniz mi sorunu. 3 tür yan sanayi parça takıldı sürekli yağ kaçırıyor, servis te 25500 istiyor sadece parçaya. Orijinal parça kesin çözecek mi bu yağ kaçırmayı,

Ramazan

Vallahi turgay bey ben Almanya hella üretici firma ile mail yoluyla konuştum kendim getirteyim fabrikadan diye ama sadece hondanın siparişi üzerine sipariş miktarı kadar ürettiklerini o yüzden stokta bulunmadığını ve yardımcı olamayacaklarını söylediler aynı sorun yurt dışındada var zaten çıkma parça olarak arattırırsan yurt dışı sitelerinde bile çıkma parçalar çok pahalı sorunun tek çözümü aslında 3.000 lira olan parçaya 25.000 lira vererek garantili bir şekilde Honda bayisinde taktırmak ya da 2.500 3000 liraya bir adet hella marka ürün alıp işi yapabilecek bir usta bulup soket kısımlarını değiştirterek yaptırmak

Serhan
Serhan

Honda 2013 hb Civic Benzin aracım "yağ seviye sensörü" uyarısı verdi. 23.05.2025 tarihi itibari ile parçanın fiyatı 24100 TL Piyasada farklı markalara ait orijinal parça varmış ancak onun da elektrik soket bağlantısı uymuyor; soket çeviri gibi bir olayı var maliyet yarısı. Çıkma bulsan uygun ama bir garantisi yok. Muadil olanlar yağ kaçırıyormuş gözüm gibi baktığım arabama bunu yaşatamam. İngiliz yapımı bu modelde parça yurt dışı sipariş. Servisle tekrar görüşüp ek indirim talep edeceğim. Umarım destek olurlar.

Ramazan

Değiştirirsen tekrar bilgi verirmisin eğer uygun bulursan bende değiştireyim sonra direk satacağım arabayı

Ramazan

Ayrıca Honda şu anda benim gözümde parça konusunda çinli markalardan farksız parayı yedek parçadan kazanmaya çalıştıklarını düşünüyorum aynı çinlilerin yaptığı gibi bunu düşünmemin sebebi de sende söylüyorsun soketi değiştirerek orijinal parçaya yarı fiyatına ulaşabiliyorsan bu Honda'dan kaynaklanıyor demektir.

Honda Civic'te Beklenmedik Parça Sorunu

Serdar
11 Aralık 2024 11:35
Ziya sonuçtan hiç memnun değil

Ziya
25 Mart 2025 17:16
Honda Yedek Parça Sıkıntısı Ve Müşteri Hizmetleri İlgisizliği
Önder sonuçtan hiç memnun değil

Honda Araç Servis Mağduriyeti

Önder