Esma sonuçtan hiç memnun değil

Haliç Üniversitesi İlgisizliği Ve Öğretim Görevlilerinin Üslubu

11 Ocak 2024 23:05

Haliç Üniversitesi'nde ilk senem, hazırlık sınıfındayım. Hazırlıkta olma sebebim, internet sitelerinde hazırlık sınav tarihlerini yayınlamamaları ve kayıt günü sorduğumda yanlış yönlendirilmemdir. Okul başladığında pasif öğrenci olarak gözüktüğüm için sınıf bilgilerime ulaşamadım. Okulu arayıp yüz yüze görüşmeme rağmen iki haftada ancak cevap alabildim. Derslere geriden başlamak zorunda kaldım, tüm süreç çok zordu ve ilk iki hafta devamsızlıktan sayılmayacağı söylendiği için devam ettim. Daha sonrasında 'Achieve3000' adlı uygulamanın şifresini bana vermediler ve bunu bahane ederek beni A1 seviyesinden geçirmediler. Anlam veremediğim için e-posta gönderdim ve cevap olarak şifreyi alamadığım için sınava giremeyeceğimi söylediler. Bugün ise, bu sebepten dolayı kalma gibi bir durumun olmayacağını, tamamen benim ilgisizliğimden kaynaklandığını söylediler. Sınıfta benim gibi durumda olan başka bir kişi olduğunu ve istersem öğretim görevlisi hocanın bu sebepten dolayı kaldığımı belirten mesajını gösterebileceğimi söyledim, buna da itiraz ettiler. Başta devamsızlık sorunu olmadığını söylemiş olmalarına rağmen, devamsızlıktan kaldığımı söylediklerinde durumu açıkladım ve 'Sana kimse gerçekten neden kaldığını söylemek zorunda değil' şeklinde bir cevapla karşılaştım. Kesinlikle hiçbir durumda yardımcı olmayıp, üstelik beni çocukmuşçasına azarlıyorlar. Kendi hatalarını kabul etmek yerine her şeyi öğrencinin suçuymuş gibi gösteriyorlar. Odada bulunduğum süre boyunca dinlenmedim ve alay konusu oldum. Konudan bağımsız olmasına rağmen babamın mesleği dahi soruldu ve bunu saygısızca buluyorum. Ben burada kendi başıma bir bireyim ve olan her durum benim hatam bile olsa bu şekilde konuşulmamı, azarlanmamı, alaya alınmamı kesinlikle kabul etmiyorum. Okul ve görevlileri sadece öğrenciyle uğraşmayı ve disiplini devamsızlık üzerinden yürütmeyi amaçlıyor. Şu an bölüme başladığımda da bu gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali beni endişelendiriyor ve okulu değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca, kitap almamız gerektiği ve aksi takdirde sınavlara alınmayacağımız söyleniyor ama bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Konu öğrencinin kitaba vereceği 800 TL olduğunda bu kadar ilgililerken, öğrencinin herhangi bir sorununda tam tersi bir tutum sergiliyorlar.

Alperen sonuçtan hiç memnun değil

Gelişim Üniversitesi'nde Ders Programı Ve Devamsızlık Sorunu

03 Şubat 2025 18:10
Birisi sonuçtan hiç memnun değil

Sistemsizlik Ve Kötü Eğitimle Dolu Bir Üniversite Deneyimi

15 Ocak 2025 02:52
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Kapadokya Üniversitesi Yüksekokulu Şikayeti

29 Temmuz 2023 19:31
Melike sonuçtan hiç memnun değil

Fenerbahçe Üniversitesi Haksız Ücret Alımı

01 Şubat 2024 20:45
Fenerbahçe Üniversitesi Haksız Ücret Alımı
Sude sonuçtan hiç memnun değil

23 Haziran 2023 16:54