Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümünde İlgisizlik Diz Boyu!

14 Eylül 2024 11:35

Hacettepe Onkoloji'den şikayetçiyim.
Eşim s*** Ç***'a 2021 Eylül ayında özel hastanede akciğer sarkom tanısı konuldu. Maddi durumumuz olmadığı için Hacettepe Onkoloji Hastanesi'ne gittik. Burada uzman doktora muayene olduk ve kemoterapiye başladık. İlk kemoterapiyi Kasım 2021'de aldık. 21 gün ara ile 18 kür kemoterapi aldık. Eşim tedaviye yanıt verdi. 50 mm'den 2 mm'ye kadar düştük. Bu geçen sürede 2023 yılına girdik ve doktorlara söylememe rağmen kalan 2 mm'yi ameliyat etmediler. Fındık kabuğu kadar küçük olduğu için akciğere zarar verebiliriz dediler ve 3 aydan 3 aya tomografi ile takibe düştük. Mart ayında tomografi çekildi, stabil durduğunu söylediler. 2023 Temmuz ayında tekrar tomografi çekildi, 2 mm 8 mm'ye yükseldi. Hemen tekrardan kemoterapiye başladık. Bununla birlikte ışın tedavisi de aldı. Bu kemoterapi ishal yapar dediler. Bizde tam tersi kabızlık yapmaya başladı ve kemoterapiyi aldıktan sonra şişe içinde kemoterapi ilaçları verildi. Bu ilaçları kemoterapiyi aldıktan 2 saat sonra içmesini söylediler ve bu şekilde 6 ya da 8 kür alması gereken kemoterapiyi eşimin karın ağrılarından dolayı tomografi çektirerek 3,5 mm'ye düşmüş dediler ve tedaviyi kesip 2 aydan 2 aya tedavi önerdiler. Bu ara zarfta eşim hastalandı, ağrıları oldu ve Hacettepe'nin telefonlarına ulaşamadık, derdimizi anlatacak doktor bulamadık, sadece acile gidin diyorlar, ilgisizlik diz boyu. Şubat ayları içerisinde eşimdeki karın ağrıları devam etti. Acildeki doktorlar bize Duphalac ve lavman yazıp gönderiyorlardı. Ağrıları devam ettiği için tekrar gittiğimde her şeyi eski hastalığına bağlıyorlar. Yani vücudunda kanser hücresi olduğu için ne olursa olsun ona bağlıyorlar ve eşimi ben özel hastaneye götürdüm. Orası bana üroloji polikliniğine gitmesi gerektiğini özel hastaneden öğreniyorum. Hacettepe'ye tekrar geri gidip durumu bu şekilde anlattığımızda ürolojiye gitmemiz gerektiğini bildikleri halde bize hala hastalığına bağlayıp boşuna uğraşıyorsun dediler. Üroloji polikliniğine gittiğimizde yapılan tahlillerde ve ultrasonlara bakıldığında eşimin üreterinin tıkandığını, küçük abdestini sağ böbreğin üzerinde biriktirdiği gözüktü. Radyoloji girişimsel'e gönderilerek sağ böbreğe stent takıldı. Şubat 26'da onkoloji doktorları demedi ki stent takılırken tıkalı olan üreterden numune alınması gerektiğini söylemediler. Ben stent ameliyatını yapan doktora bunu söylediğimde bana dedi ki senin onkoloji doktorların istemedi ve 2024 Mart ayında özel doktorun söylemesi üzerine mide biyopsisi yapıldı.

14 Eylül 2024 11:18

2024 mart ayında özel doktorun söylemesi üzerine yapılan mide biyopsisi onkoloji doktorları akciğer kanserine bağlarken alınan biyopsisinde mide kanseri olduğu ortaya cıktı kemoterapi ve ümmü terapi ilaçlarına başladık ve ilaçlar fayda etmedi hastalık akciğere nüks etti ve sıvı biriktirdi anlatmak istediğim konu buradaki asistan ve uzman doktorlar hastayı yönlendirme de bulunmuyorlar her şeyi kansere bağlantı yaparak tedavi etmeye çalışıyorlar yatış yapacağı zaman doğru düzgün yer bulunmuyor doktorlara laf söylenmiyor hastanın normal serviste yatıp tedavi olması gerekirken yer olmamasından dolayı hastayı acile gönderip yoğun bakımda yatırıyorlar yer bulunduğu zaman kons atıp hastayı normal odaya alıyorlar bu gecen sürede hastan tek başına yatması gereken bir yerde yattığı için psikolojisi bozuluyor bütün bu olan bu ihmallerden dolayı gerekli tedaviler zamanında yapılmadığı için gerekli yerlere gönderilmediği için eylülün 10 unda eşimi kaybettim   Bu sure zarfında bizi muayene eden asistan uzman ve hocalara hakkımı hella etmiyor

Aliihsan sonuçtan hiç memnun değil

Ankara İbni Sina Hastanesi Uyumsuz Raporlar Nedeniyle Sağlık Kurulu Raporumu Alamıyorum

08 Mayıs 2025 19:20