Dijital Pazarlama Çalışanına Yönelik Dolandırıcılık Girişimi Ve Yasal Uyarı

31 Ekim 2024 22:48

Telegram üzerinden bir kadın yazdı:
Ben m** İstanbul'da dijital pazarlama çalışanıyım. Düzenli çalışmanızı etkilemeden, kanallara ücretsiz abone olarak size düzenli günlük gelir kazandıran bir işi paylaşabilir misiniz? Tamam, açıklayayım. İşimiz çok basit. Belirli Youtube.com kanallarına abone olabilir ve ardından maaşınızı çekebilirsiniz. Günlük 500 TL ile 5000 TL arası kazanabilirsiniz. Sonra Youtube.com'dan kanal abone olarak para kazandık, görev yaptık. Daha sonra iş buraya geldi. Ön ödemeli görevler, çalışanların maaşlarını artırmak için tüccarların saygın yabancı ticaret bankerleriyle iş birliği yaparak oluşturdukları görevlerdir. Bu görevi yapmak için her çalışan önceden ödeme yapmalı ve en az %30 kâr elde etme potansiyeline sahiptir. Her üyenin fonlarının güvende olduğundan emin olmak tüccarların ve bankerlerin görevidir. Görev sırasında bir kayıp olması durumunda, tüccar üyenin fonlarını geri yüklemek için bir tazminat programı başlatacak ve her üyenin parasının güvenliğini garanti edecektir. Ve paranız onaylandıktan sonra, son derece kalifiye bir eğitmen görevinizi tamamlamanızda size yardımcı olacaktır. 1. Tutarı seçin. 2. Tüccar hesabını alın. 3. Ödemeyi yapın. 4. Görev koduyla bir öğretmene ulaşın. 5. Öğretmenin talimatını izleyerek görevi tamamlayın. 6. Kârınızı yerleşim koduyla kapatın. 400, tüm süreci çok iyi anlamak için ön ödemeli görevleri ilk kez yaparken şiddetle tavsiye edilir. 400 TL'lik yeni gelen seçeneğini seçerseniz, görevi tamamladıktan sonra 400+100=500 TL geri alırsınız. Velhasıl bir link attılar: https://**** böyle bir kripto para sitesi üye ol dediler. Parayı attık, geri almamız lazım, istemesem de oldum.

Şimdi okuduğum yorumlara baktım, sıkıntılı bir iş o yüzden. Tarafıma açılabilecek her türlü hesap ve işlemden muaf olmak istiyorum. Burada vermiş olduğum bilgilerin kullanılarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket, arsa, çek, senet, yasal olmayan bahis oyunları veya yasa dışı herhangi bir işlemin, kimlik bilgilerim, onayım ve ıslak imzam olmadan gerçekleştirilmiş veya yapılacak herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi bildirmek isterim. Bu şikayetimle resmi olarak bilgilendirme yapıyor ve gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını talep ediyorum. 29 Ekim 2024 tarihinden itibaren ıslak imzam olmadan adıma yapılacak hiçbir resmi işlemi, başvuruyu, adıma açılacak hiçbir hesabı kabul etmiyorum. Onayım yoktur.

28 Ekim 2024 14:47

24 Kasım 2024 21:11