Gelir İdaresi Başkanlığından Gelen Alakasız Mesaj

Gelir İdaresi Başkanlığından Gelen Alakasız Mesaj
17 Eylül 2024 16:3721.601

Bugün, GİB'den "... Üzerinize kayıtlı birden fazla gayrimenkul bulunduğu ancak bunlar için 2023 yılı gelir vergisi beyannamesi vermediğiniz tespit edilmiştir..." şeklinde bir mesaj aldım. Üzerime bir tane evim var, onda da kendim oturuyorum. Ve onu da yeni aldım. Vergi dairesine gittim, Gemlik ilçesinde mesajı gösterdim, herkese geliyor bu mesaj diye geçiştirdiler beni. Dedim ki bakın adıma işlem mi yapılmış, böyle bir mesaj nasıl geliyor diye, bırakın bakmayı, suratıma bakmadılar. Ben bu olayla ilgili şikayetçiyim ve sorumluluk kabul etmiyorum.

Yorumlar(5)

19 Eylül 2024 16:34

Arkadaşlar GİB bankalardaki hesapları kontrol ediyor. Hesabınıza maaş dışında aylık düzenli paralar geliyorsa onları kira geliri gibi görüyor. GİB internet sayfasına girip bakın. Ayrıntıyı orada görebilirsiniz.

18 Eylül 2024 15:22

Merhabalar, Aynı mesaj tarafıma da ulaşmış olup, 2020 yılında Ocak ve Kasım aylarında arkadaşımdan gelen paranın, diğer seçeneğiyle gönderilmesinden kaynaklanmaktadır.Gib.gov.tr üzerinden dilekçe ile kira gelirinizi düzeltebilirsiniz

18 Eylül 2024 05:27

Hocam kullandığınız numara eskiden birden çok evi olan kişiye aitse size otomatik geliyor olabilir. Bende 20 yaşındayım ama eski numara sahibinin Evkur haciz mesajları bana geliyor. E devlet'e bakın tek eviniz gözüküyorsa resmiyette zaten sorun yoktur.

17 Eylül 2024 18:39

Aynı mesaj maalesef bana da geldi. Ben öğrenciyim üstelik. Ben de öğlenden beri tüm bilgilerimi kontrol ediyorum ama bir gram borcum yok. Bir gelişme olursa paylaşırsanız seviniriz.

17 Eylül 2024 18:25

Aynen banada aynı mesaj geldi hocam bende senin gibi kendim oturuyorum şaşırdım kaldım vergi borcum var mı diye baktım oda yok be kadar saçma bir durum bir gelişme olursa yazar mısın

Gelir İdaresi Başkanlığı Gelen Anlamsız Mesaj

17 Eylül 2024 18:399.714

GİB'den "... Üzerinize kayıtlı birden fazla gayrimenkul bulunduğu ancak bunlar için 2023 yılı gelir vergisi beyannamesi ...

GİB Gelen Alakasız Mesaj

17 Eylül 2024 19:2334.306

Merhaba, GİB'den "... Üzerinize kayıtlı birden fazla gayrimenkul bulunduğu ancak bunlar için 2023 yılı gelir vergisi bey...

1 Destek2 Yorum

Gelir İdaresi Başkanlığı E-Arşiv Portalı Kimlik Doğrulama Hatası

Gelir İdaresiBaşkanlığı E-Arşiv Portalı Kimlik Doğrulama Hatası

Fuat
Gelir İdaresi Başkanlığı Girişte Yaşanan Sorun!

Gelir İdaresiBaşkanlığı Girişte Yaşanan Sorun!

İlkay
Gelir İdaresi Başkanlığı Ödenmiş Trafik Cezası!

Gelir İdaresiBaşkanlığı Ödenmiş Trafik Cezası!

Nuri
Gelir İdaresi Başkanlığı GİB E-Arşiv Giriş Hatası