Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Hatalı Vergi Beyannamesi Mesajı

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Hatalı Vergi Beyannamesi Mesajı
17 Eylül 2024 15:47

Merhaba, GİB'den "... Üzerinize kayıtlı birden fazla gayrimenkul bulunduğu ancak bunlar için 2023 yılı gelir vergisi beyannamesi vermediğiniz tespit edilmiştir..." şeklinde bir mesaj aldım. Daha sonra herhangi bir vergi borcum var mı diye kontrol ettiğimde de herhangi bir borcumun olmadığını görmüş oldum. Zaten bana gelen mesajda da ne ismim ne de vergi kimlik numaram yer almamaktadır. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Konutum olmamasına ve herhangi bir kira gelirim olmamasına rağmen Gelir İdaresi Başkanlığından konut kira geliri elde ettiğime dair mesaj geldi ve gelir vergisi beyannamesi vermem gerekiyormuş. Böyle bir hatayı kabul etmiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum.

Yorumlar (7)

Hakan
Hakan

E devlet ile hazır beyan sistemine girip adınıza yatan kiralara bakın, hesabınıza gelen ödemelerde ödeme yapanlar havale veya EFT yaparken yanlışlıkla kira seçeneğini seçmiş olabilir, bu durumu bağlı olduğunuz vergi dairesine açıklayabilirsiniz.

Ugur
Ugur

Kullandığınız telefon sizin üzerinize mi? Başkası üzerine ise o kişi için mesaj gelmiş olabilir.

Ekrem
Ekrem

Numaranız kira beyannamesi vermesi gereken başka birinin interaktif vergi dairesi sisteminde kayıtlı kalmış olabilir. Ondan dolayı mesaj size gelmiş olma ihtimali var.

Doğan

Anladım umarım öyledir ama çevremde öyle kimse yok, teşekkürler

Kemal
Kemal

Merhabalar, Aynı mesaj tarafıma da ulaşmış olup, 2020 yılında Ocak ve Kasım aylarında arkadaşımdan gelen paranın, diğer seçeneğiyle gönderilmesinden kaynaklanmaktadır.Gib.gov.tr üzerinden dilekçe ile kira gelirinizi düzeltebilirsiniz

Aynı mesajlardan bana da geldi düzeltme işlemi yapanlar nasıl olarak tam yapmış anlatabilir misiniz acaba

Doğan

Nasıl yapacağımı bilmiyorum, denedim olmadı

GİB Gelen Alakasız Mesaj

17 Eylül 2024 19:23