Gelir İdaresi Başkanlığı Kira Gelir Beyannamesi Düzeltme Yapamıyorum

29 Mart 2024 01:19

Merhabalar. Kira gelir vergisi beyannamesi verdim. Fakat daha sonrasında bazı düzeltmeler yapmak için düzeltme beyannamesi verdim. Vergi ödeme kısmına geldiğimde halen ilk verdiğim beyannamedeki tutar çıkıyor. Düzeltme neden ilk beyannameye yansımıyor? Bunun bir yansıma süresi var mıdır? Kadifekale vergi dairesi telefona cevap vermiyor ve internetten sorunuma çözüm bulamadım

Yorumlar (7)

Zeynep

Biz de başta götürü gider işaretleyip sonra düzeltme için girip gerçek gider işaretledik ödemekte olduğumuz kirayı gider gösterdik. Vergi miktarı değişmedi. Vergi dairesini aradık. Dediler ki: Vergi dairemize dilekçe yazın düzeltme beyannamesi yapma sebebini dilekçede aciklayin, sonra ek olarak oturduğunuz ev için kira sözleşmesini ekleyin, eski beyannameyi ve düzeltme beyannamesini ekleyin. Öyle yaptık. Şu an sonuç bekliyoruz. Yani Sadece düzeltme beyannamesi yapmak yetmiyormuş. Dilekçe oluştur kısmında genel amaçlı dilekçe seçeneğini seçip yazacağınız vergi dairesini seçip işlemleri halledebilirsiniz. Sonuçlanınca da eklerim buraya.

Zeynep

Daha sonra da dekontları göndermemizi istediler gönderdik ve düzeltme beyannamemizi onayladılar. Düzeldi.

Yeşim
Yeşim

Merhaba ne yaptınız bununla ilgili, ben de bu yıl aynı sorunu yaşıyorum

Tuğçe
Tuğçe

Merhaba aynı sorun bende de var, acaba siz çözebildiniz mi durumu? Yarin vergi dairesine gideceğim sabah, Umarım bir çözümü vardır. İyi Günler

Omur

Düzeltme yapılmadı. Arayan da yok. Siz bir çözüm bulursanız banada haber verir misiniz. İyi günler

Sedanur
Sedanur

Bu sorunu nasıl çözdünüz? Bende de benzer bir sorun var. İlk verdiğim beyanın fiyatını gösteriyor ödeme adımında

Omur

Vallahi ne arayan ne soran var. Çözüm bulunursa yazarım

28 Şubat 2025 01:57

25 Nisan 2024 16:24