Salih sonuçtan hiç memnun değil

FSM Hastanesi Eksik MR Rapor Yazılması Doktor Dikkatsizliği

04 Aralık 2023 19:14

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi (FSM) Fizik Tedavi bölümünde muayene sonrasında MR görüntüleme talebi ile 22.11.2023 tarihinde Radyoloji servisine yönlendirildim. MR görüntülememin 9 gün sonrasında raporunun çıkmasıyla beraber başvurduğum poliklinikteki asistan doktor, fıtık dahil herhangi bir sıkıntı olmadığını, MR görüntümün ve raporunun temiz olduğunu ısrarla söyledi. Aynı raporu iki farklı hastane ve doktora, daha sonra ise aynı hastanede başka bir uzmana gösterdiğimde birden fazla bel fıtığımın olduğunu öğrendim. Israrıma rağmen kendilerinin sadece MRG raporuna değil MR görüntülerine de detaylı baktıklarını belirterek fıtık olmadığını söylemeleri ve daha önemlisi her bir hasta vatandaşımızın kendisine yanlış teşhis konulduktan veya uzun süre acı içinde MRG raporunun hazırlanmasını bekledikten sonra başka bir yere maddi ve manevi sebeplerle başvurma şansı olmayabilirken yanlış teşhis ve dikkatsizliğin sağlık gibi hassas bir konuda ne denli önemli olduğunu dikkate almamaları büyük bir sorundur.

22 Haziran 2023 15:54
Mehmet sonuçtan çok memnun