Burak sonuçtan çok memnun

20 Temmuz 2024 14:22
Burak'ın Teşekkür Mesajı
“Uzun uğraşlar sonucu aracım yaklaşık bir hafta boyunca serviste kaldıktan ve Ford Otosan merkezden yardım geldikten sonra çözüme kavuşuldu. Ford markasına ve Bursa Otokoç bayine teşekkürlerimi iletiyorum ve bu şikayeti dile getirebildiğimiz için Şikayetvar platformuna da ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılar da çözüme ulaşırlar.”

2024 mart ayında bayiden sıfır aldığım, Ford Focus active stil, 1.0 mhev manuel aracımın donanım paketinde yer alan kablosuz Android auto/Apple CarPlay özelliğini sync 4a'nın yazılımsal bir hatasından dolayı kullanamıyorum. Telefonumu kablosuz bağlamaya çalıştığımda "kablosuz uygulama yansıtması devre dışı. Kablosuz uygulama yansıtması devre dışı bırakıldı. Apple CarPlay'yi kullanmak istiyorsanız USB aracılığıyla bağlanın" şeklinde bir uyarı alıyorum ve ayarlardan "kablosuz uygulama yansıtması" özelliğini aktif edemiyorum (kapalı seçeneği değiştirilemiyor).

Bununla ilgili Bursa Otokoç bayisinden randevu aldım ve araç incelendikten sonra parça değişimi yapılması gerektiği söylendi. Yaklaşık 2-3 hafta parçayı bekledikten sonra değişim yapıldı ve ilk gün sorun çözüldü. Ne yazık ki ertesi gün sorun tekrar nüksetti ve bugün bayiye gidip durumu anlatınca yazılım beklediklerini ve bu yazılımın uzun bir süre sonra geleceği söylendi.

Şikayetvar içerisinde benzer şikayetlerin sayısının oldukça fazla olması ve bu mağduriyetin gitgide yayılıyor oluşundan dolayı bu yazılımın acilen getirilmesini Ford Otosan'dan talep ediyorum. Çoğu kullanıcı, aracı alırken kataloğunda yer alan bir özelliği kullanamıyor ve bu çok sinir bozucu.

Eğer bu yazılım Türkiye'deki wi-fi engellerinden (KVKK, vs.) dolayı gelemiyorsa da, Ford Otosan'ın yetkili makamlarla acilen görüşüp sorunu çözmesini veya fomoco ile bir çözüm geliştirmesini istiyorum. Sorun çok uzun bir süredir var ve acil çözüm gerekiyor.

Yıllardır Focus kullanan biri olarak bu durumun bu denli uzaması artık Ford markasına olan güvenimi zedeliyor. Desteğinizi rica ederim. Deneme yapılan telefon modelleri: iPhone 13 (CarPlay), Google pixel 7 (Android auto), Samsung Galaxy a55 (Android auto).

profile profile profile
23 Temmuz 2024 15:45 (Şikayetten 3 gün sonra)
06 Ağustos 2024 17:15
06 Ağustos 2024 17:29

Merhabalar, 4443673 numaranız üzerinden size ulaşmaya çalışıyorum fakat müşteri temsilcisi bir şey yapamayacağını söylüyor. Yardımcı olur musunuz? Bana mail ile de ulaşabilirsiniz.

11 Ocak 19:16

Ford servislerinde bir yılı bir aşkın süredir aynı cevap olarak yazılım beklendiği bilgisi veriliyor. Ford Amerika'ya şikayetimi ileteceğim. Ford Otosan mühendislerinin konuyu yeteri kadar eşkale ettiklerini düşünmüyorum. İlginçtir ki; bu sorun sadece ülkemizde ve genellikle 2023 modellerde var. Ford aracın arkasında durmuyor maalesef.

07 Şubat 23:27

Sorunu yaşayanların bilgilenmesi adına yazıyorum. Aracım yaklaşık 1 hafta kadar serviste kaldı ve Ford Otosan'dan ilgili mühendisler gelip inceleme yaptılar. Çözüm olarak Accessory Protocol Interface Module (apım) isimli modül değiştirildi acm, ipc ve gwm modüllerinin de yazılımı güncellendi. Ford'un Amerika'daki forumlarına baktığımda da bu ve birtakım diğer sorunlara yönelik Ekim 2024'te benzer aşamaların yapılmasını isteyen bir servis bülteni yayınladığını gördüm. Bu işlemler yapıldıktan sonra emin olmak için 10 gün kadar bekledim ve kablosuz CarPlay ve Android auto denemelerimde bir sıkıntı gözlemlemedim. Çözüm geç de gelmiş olsa, gösterilen ilgi ve çaba için Bursa Ford Otokoç çalışanlarına (Kadir Bey) teşekkür ediyorum.

07 Şubat 23:29

Yorumlar (7)

Osman

Sizin sorununuz kablosuz CarPlay/Android auto kullanamamak mıydı? Son durumda aracı Wi-Fi ile örneğin cep telefonunuzdan paylaştırdığınız bir Wi-Fi ağına bağlayabiliyor musunuz ve sync güncelleme kontrolü yapabiliyor musunuz?

Osman

Sizin asıl sorununuzu düzeltmiş olmalarına rağmen son durumda sizde de bir Wi-Fi ağına bağlanılamıyor ve sync güncellemeleri vs. Kontrol edilemiyor durumda, değil mi? Kablosuz ekran yansıtma özelliği var bizde sadece aktif olarak, ki onu da denemedim açıkçası

Burak

Evet, benim kablosuz AA/CarPlay sorunum var (dı). Anladığım kadarıyla Türkiye marketinde orijinal yazılımla Wi-Fi a bağlanma özelliğini devre dışı bırakmışlar, o yüzden kimse yapamıyor.

Doğan

"Wi-Fi özelliği yok" dedikleri araçlarda Wi-Fi vardır. Açık açık yalan söylüyorlar. Araç arıza yaptığında, uzaktan bağlanıp müdahale edebiliyorlar. Ben kendi aracımda, yok denen Wi-Fi nin bir anda açıldığını ve sync4 güncellemesi yaptığına şahit oldum. Ayrıca tüzel kişilerin fordpass kullanamaması gibi saçma sapan durumlarda var. Ford araç alacakların bu konuları iyice araştırmasını tavsiye ederim. Gerçi istedikleri zaman, olan bir özelliği de kapatabilirler. Eminim bu tarz uygulamalar sadece turkiye gibi ülkelerde oluyordur.

Gökhan

Aynı sorun benim aracımda da var fabrika ayarlarını sıfırlayınca düzeliyor fakat sonra tekrarlıyor umarım bir çözüm bulunur

Zafer

Çözüm bulabildiniz mi acana bende aynı sorunu yaşıyorum

Turgay

Aynı sorunu yaşıyoruz ne yazık ki

Kablosuz CarPlay Özelliği Çalışmıyor, Çözüm Bekliyorum

14 Ağustos 17:51
Kablosuz CarPlay Özelliği Çalışmıyor, Çözüm Bekliyorum
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Navigasyon Problemi

Sercan