Fırat Yapı Gayrimenkul (Esenyurt) Esenyurt'ta Gayrimenkul Satışında Yaşanan Sorunlar

14 Temmuz 2024 13:15

10.02.2024 tarihinde evimi Fırat Yapı Gayrimenkul aracılığıyla anlaşarak satışa çıkardık. Anlaştığımız fiyat 1.350.000 Türk Lirası'ydı. Anlaşma, tüm emlakçıların şartlarıyla aynı şekilde, alıcı ve satıcıdan %2 komisyon alınmasıydı.

Ancak eve bakmaya gelen müşterilere beni kiracı olarak tanıtmışlar ve kesinlikle bizi yüz yüze getirmemişler, ayrıca evi satın alacak müşterinin numarasını vermemişler.

Evimi 1.350.000 Türk Lirası'na satmışlar ve bana 1.300.000 Türk Lirası'na sattıklarını söylemişler. Hesabıma yatırılan ücret toplamda 1.280.000 Türk Lirası'dır. Bana ait olan 36.000 Türk Lirası'nı vermediler.

Hakkımı helal etmiyorum. Bana yanlış bir şekilde anlaşmamızın %3 üzerinden olduğunu söylediler. Ancak bir arkadaşım kendi evini satıyormuş gibi davranarak, kendi adına arayıp konuştuğunda, konuşmada sadece iki taraftan %2 emlakçı komisyonu alındığını öğrendi. En*sar ve En*gin Bey ile olan yazılı kayıtlar mevcuttur. Tüm ekran görüntülerini paylaşacağım. Benden maddi olarak sizden manevi olarak gider inşallah. Mülk alacak satacak insanları ne yapıp edip görüştürmüyorlar.

08 Ekim 2024 07:33

Evimi belirttiğim rakama satılmasını istedim. İstediğim rakamı da belirttim. Daha sonra tüm görüşmeleri yaptık. Emlakçı komisyonunuz nedir diye sorduğumda herkes gibi satıştan %2 olduğunu belirtti alıcı ve satıcıdan. E** ve e*** bey bile beni kiracı olarak gösterip beni evi alacak kişiyle görüştürmediler. Fazladan tam 30- 35bin lira aldılar yani ortalama %6 emlak. Komisyonu almışlar. Daha sonra aldıkları fazla paranın iadesini istedim şikayet edeceğimi söyleyince onlarda tehdit ettiler beni sen zararlı çıkarsın diye neymiş rayiç bedelini düşük göstermişiz. Daha fazla para öderiz diye söylediler.

10 Ekim 2024 13:48

Bu iki şahısla görüşme yaptığım esnada sözleşme yapacak mıyız diye sorduğumda bizim sözümüz sözdür gibi şeyler söylediler. Velhasıl daha sonra ellerinden geleni yapmışlar bizi ev sahibiyle görüştürmemek için. Bu iki şahıs dürüst değiller gerçek esnaf değiller. Daha sonra aldıkları 30 küsur binin geri verilmesini istedim. Sonra beni tehdit ettiler rayiç bedelini düşük göstermişim ondan dolayı sen zararlı çıkarsın diye söylendiler. Evin tüm satışıyla kendileri ilgilendiler. Fazla aldıkları paramı isteyince böyle tehdit edildim. En azından belki bu şikayetler fazla insanlara ulaşır insanlar bilinçlenir. Ben elimden geldiğince her yere bu şahısların fotoğrafını paylaşacağım.

Dikkat ediniz

Enes

Çok tehlikeli bu varlıklar.

Samet sonuçtan hiç memnun değil

Fırat Yapı Gayrimenkul (Esenyurt) Emlak Firması İle Yaşadığım Güven Sorunu Ve Kötü Deneyim

17 Ağustos 2024 11:48
Ecem sonuçtan hiç memnun değil

Şahane Yapı Gayrimenkul Yanıltıcı İlanlar Ve Güven Sorunları!

08 Aralık 2024 19:37