Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Fiin KOLEJİ'NİN Düzenlemelere Ve Sözleşmeye Aykırı Ücret Talep Etmesi

25 Ocak 2024 17:26

Fiin Koleji ile daha önce aynı okulda ana sınıfına gönderdiğimiz çocuğumuzun birinci sınıfa kaydı için 2023-2024 eğitim dönemini kapsayan bir sözleşme imzaladık. Bu sözleşmede, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 53. maddesine uygun olarak '...okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınır ve bu ücretlere [(bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE + bir önceki yılın ortalama TÜFE) / 2] + %5 oranından fazla artış yapılamaz.' şeklinde madde üzerinde karşılıklı mutabakata varılmıştı. Nitekim sözleşme de elimizde mevcut. Sözleşme kapsamında eğitim ücreti peşin ödenerek kayıt işlemi tamamlandı. Mevcut durumda 2024-2025 yılı için yapılan erken kayıt görüşmelerinde Fiin Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 53. maddesine ve kendi yetkilileri tarafından imza altına alınan sözleşmenin 1. maddesine aykırı olarak sözleşme tutarında ücretlere [(bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE + bir önceki yılın ortalama TÜFE) / 2] + %5 oranından fazla bir artış talep etmektedir. İlave olarak yine Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 53. maddesinin beşinci fıkrasına aykırı olarak yemek ve kırtasiye bedellerini zorunlu tutmakta ve bedelini talep etmektedir. Nihai olarak Fiin Koleji yaptığı sözleşmenin hükümlerini kabul etmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Fiin Koleji yetkilileriyle yapılan sözleşme hükümleri çerçevesinde gerekli yasal yollara başvurulacaktır. Şikayetin güncel durumu buradan paylaşılacaktır.

Sedat
Sedat
05 Eylül 2024 16:12

Fiin koleji tüm taleplerimize rağmen herhangi bir işlem yapmadı. Sözleşmeye ve yönetmeliğe aykırı ücret artışında ısrar etti. Okuldan kaydımızı aldık.

Engin
Engin

Sizden ne kadar istediler?

Şevket sonuçtan hiç memnun değil

Günhan Koleji Maltepe Ön Kayıt İptali Ve İade Problemi

23 Mart 2024 13:58
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Okul Sözleşmesine Ve Taahhütlere Uyulmadı, Ücret İadesi Yapılmıyor

11 Ağustos 2025 13:13