Dogan sonuçtan hiç memnun değil

2023 Model Fiat Ducato Motor Arızası

Dogan
24 Temmuz 2024 15:22

2023 model Fiat Ducato okul taşıtı aracım 14.500 km'de. Yağ ışığı yandı, personeli indirdim, servisi aradım. Yağ eklememiz lazım deyip servise çağırdılar ve yağ eklediler. 1. Yıl ve 20.000 km olması gereken bakımı 14.500 km'de yaptılar. 16.500 km civarında arıza ışığı yandı, motoru kontrol ettirin uyarısı verdi. İstinye servisine gittiğimde manifold tıkalı, temizlenecek dediler. Yakıtı Opet'ten almadığım için garantiden yapamayız, isterseniz motoru indirip manifoldu temizleriz ama zamanla bu arıza yeniden tekrarlayabilir dediler. Bunun için 60-70 bin tl istediler, ben de kalsın dedim. Uzun aradan sonra gelin garantiden yapacağız dediler. Götürdüm, 1. Sefer yapıldı dediler. Servisten çıktım, işe gittim, arıza tekrarladı. Aradım, getir bakalım dediler, götürdüm. 2. Sefer yine tamam dediler, yine çıktım, Etbuluğ almaya giderken benzinciye gittim, yine tekrarladı. 3. Sefer tekrar götürdüm, 2 gün kalsın araştıralım dediler. 5 gün bıraktım, 3. Günü servise bir arkadaşımı gizli gözlemci olarak gönderdim, bakmış ellerini sürmemişler dedi. 4. Günü servisi aradım, normalde motor inecek, 15 gün kalacak dedikleri aracı hemen çabucak hallettiler. Tamam dediler. Kalorifer hortumunun dibinde çok az bir pas yapmış, bunu yaptır dediler. Yaptırmaya giderken arıza tekrarladı. Aradığımda hortumdan manifolda su damlamış diye yine garanti dışına attılar, 70-80 bin tl para istediler. Hiçbir şekilde sorunumu çözemiyorlar, bu arıza genetik. 2022-2023 model Fiat Ducato araçlarda herkeste bu şikayet var, fabrikasyon olan bu arızayı çözemiyorlar ve masrafı müşteriye yüklemeye çalışıyorlar. Sorun çözülmediği takdirde basına ve sosyal medyaya çıkartacağım ve Tüketici Mahkemesi'ne şikayette bulunacağım.

24 Temmuz 2024 16:07 (Şikayetten 45 dakika sonra)
Dogan
24 Temmuz 2024 17:42

Bakın ben araçtan soğudum yola çıkarken korkuyorum arıza yine tekrarlayacak diye.? Vallahi motorumu değiştirsiniz aracımı değiştirirsiniz bilmiyorum ama ben bıktım usandım kaç tane personel servisimi yaktım mağdur oldum başka araç gönderdim personel taşımaya maddi kaybım oldu psikolojik olarak da bayağı yıprandım nasıl yaparsınız bilmiyorum.?

İlker

Merhaba halloldu mu sorununuz

Fatih sonuçtan çok memnun

Fiat Scudo Motor Arıza Işığı

Fatih
18 Eylül 2024 10:23
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Ducato Araçta Sürekli Arızalar Ve Garanti Sorunları

Burak
05 Eylül 2024 12:49
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Ducato Araçta Sürekli Arızalar Ve Servis Problemleri

Mesut