Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Ferring İlaç Pentasa 1 Gr Saşe Hiçbir Yerde Bulunmuyor

Ferring İlaç Pentasa 1 Gr Saşe Hiçbir Yerde Bulunmuyor
28 Kasım 2023 23:52

Annem ülseratif kolit hastası ve hastalığı teşhis edildiğinden beri, Ferring İlaç tarafından üretilen, Pentasa 1 gr saşe isimli ilacı kullanmak zorunda. İlacı bitmek üzere olduğu için aynı ilaçtan tekrar almak istedik. Fakat sorduğumuz tüm eczaneler Pentasa Saşe' nin uzun bir zamandır ecza depolarında bulunmadığını söylediler. Neredeyse tüm Türkiye'ye sordurduk fakat ilacı bulmak imkansız.
İlaç piyasada olmadığı gibi, muadilleri de stoklarda yok. En son zar zor bir eczanede Pentasa'nın 500 mg'lik tablet formunu bulduk. Fakat annemin ilaç alerjisi var ve tablet formunun içeriğindeki bir katkı maddesi annemin alerjisini tetikledi. İlacı kullandıkça şasede hiç yaşamadığı yan etkileri yaşamaya başladı.
Çok zor bir durumda kaldık. Annem bu ilacı sürekli kullanmak durumunda ve sadece saşe form içerik olarak kendisine uyuyor. Elinde Pentasa Saşe 1 gr olan kişiler varsa, bana buradan ulaşabilir mi?
Buradan Sağlık Bakanlığı'na da seslenmek isterim. Ülseratif Kolit, Crohn ve diğer hastalıklarla mücadele eden hastalar ilaç bulamayıp, kendi kaderlerine terk edilmemeli. Bir hasta bir ilacı bulmak için bu kadar zorlanmamalı. İlaç yoklukları hastaların sağlığını tehdit etmemeli.

30 Kasım 2023 13:26

Elinde Pentasa Saşe 1 gr olanlar varsa, bana buradan ulaşabilirler mi?

Yorumlar (6)

Srtda
Srtda

Merhaba elimde pentasa 2g 60'li saşe bulunuyor

Derya
Derya

Merhaba, hala elinizde var mı ilaç

Erdem
Erdem

Bende mevcut nasıl ulaştırabilirim size

Muhammer
Muhammer

Merhaba bende aynı ilacı arıyorum uzun zamandır bulabilen var mı. Artık çok ağrılarım oluyor. Yaklaşık bir senedir teşhis konuldu ilk reçetemde ilacı bulabilmiştim ama artık ilacım bitti. 500mg kullanıyorum ve rahatsızlığım arttı.

Arzu
Arzu

Elimde var, Belçika'dan almıştım

Zeynep

Doktorunuz size mutlaka söylemiştir fakat ben küçük bir detay eklemek isterim. 1 gün içinde size toplam kaç gr'lik saşe reçete edildi? Örnek: Diyelim ki, günde toplam 2 gr saşe kullanmanız gerekiyor ve size 1 gr lik şaseden günde 2 doz reçete edilmiş olsun. (2*1) Fakat siz saşe bulamadığınız için, tablete geçmek zorunda kaldınız. Pentasa'da 500 mg ve 1 gr olarak 2 farklı dozajda tablet var. Eğer sizin kullandığınız tablet 1 gr'lik ise, 1 gr lik tabletten günde 2 adet kullanacaksınız. (1 gr*2= 2gr) Eğer kullandığınız tablet 500 mg ise, o zaman 500 mg lik tabletten 1 günde 4 tane kullanmanız gerekecektir. (500 mg* 4= 2 gr olması için) Kısacası, ilacın formu değişse bile, hep size reçete edilen dozu kendiniz ayarlayarak kullanacaksınız.

Ferring Pentasa 2gr, 1 Gr, 500 Mg Hiçbiri Yok!

Ceren
08 Temmuz 2024 11:19

Ferring Pentasa İlaca Ulaşmakta Zorluk Yaşıyorum!

Yahya
12 Eylül 2025 00:07