Yunus Paketleme Acentası Instagram Üzerinden Yapılan Ödeme Talepleri Ve Tehditler

31 Ağustos 2024 16:09

Instagram sayfasında gördüm. Bilgi almak istediğimi söyledim. İlk etapta 450 TL kapora istediler. Gönderdim, daha sonra 4.450 TL kayıt işlemi için kargo ücreti diye tekrar ödeme istendi. Tamam dedim, ödemeyi gerçekleştirdim. Daha sonra bana 12.541 TL daha ödeme yapmam gerektiğini WhatsApp üzerinden aranarak söylendi. Neye istinaden bu ödeme isteniyor diye sorduğumda, daha önce bu işle alakalı çalışmadığım için sistemin bu meblağı kendi çıkarttığını söylediler. Ben ödemeyi gerçekleştirdiğimde 90 saniye sonra tüm ödediğim parayı geri bana göndereceklerini söylediler. Ben bu 12.541 TL'yi ödesem de başka bir ödeme çıkaracaklarından tereddüt ettiğim için vazgeçtim ve ödeme yaptığım 450+4.450 TL'nin tarafıma iade edilmesini istedim. Bana 12.541 TL'yi ödeyip başvuru işlemini tamamlamadığım için yarın sizi şirket avukatlarımız arayarak 70.000 ila 90.000 TL ceza ve 5 aile yakınına tebligat ve 5 yıl hapis cezası gibi yazılar gönderdiler. Aradığımda cevap verilmedi. Mesaj yazıyorlar, sürekli WhatsApp profilinde bayan resmi var ama sizi arayan bir erkek. Haklarında suç duyurusunda bulunmak için avukatımı yönlendirdim. Paramı alamasam da artık daha fazla insanları dolandırmalarını engelleyebilirim diye düşünüyorum. Dikkate alınmasını talep ediyorum.

22 Ocak 2024 18:13

03 Haziran 2024 11:52