İş Bulma Vaadiyle Dolandırıcılık Çeviri Projesinde Yaşadığım Hayal Kırıklığı

Metehan
31 Mayıs 2024 13:074.602

İngilizceden Türkçe'ye 88 sayfa çeviri yaptım ve sonunda dolandırıcı olduklarını anladım. L*** Bridge şirketini temsil ettiğini söyleyen biri bana Bionluk üzerinden ulaştı ve George Orwell'ın 1984 romanını 3.000$ karşılığında çevirmemi istedi. Telegram üzerinden N***R**** isminde biriyle iletişim halindeydik. Obooko yayınevine ait orijinal metni PDF olarak gönderdi. İşi kabul ettim ve kitabı yarısına kadar çevirdim.

Sonrasında bir belge gönderip, doldurmamı, ardından paramı göndereceğini söyledi. Belgeyi doldurmadım çünkü doldursaydım da paramı göndermeyeceklerini, dolandırıcı olduklarını anladım.

Bir de, daimi remote çalışmak isteyip istemediğimi sordu. İnsanların umutlarıyla resmen oyun oynuyorlar. Bu iflah olmaz kişilerin sayısı her geçen gün artıyor.

L*** Bridge, gerçekten güvenilir büyük bir şirket. Sorun, bunların o şirketin adını kullanıyor olması, şirketle alakalarının olmaması. L** Bridge şirketine ulaştım ve kendilerinden bu kişilere itibar etmemem gerektiğini öğrendim. Ardından zaten engelledim.

Bilgilerimi aldıktan sonra, bilgilerimi kullanmak dışında nasıl bir art niyet olduğunu hâlâ anlamış değilim. Ama gönderdikleri belgeden ve ulaştığım doğru bilgilerden de anlaşıldığı gibi bunlar dolandırıcı. Para istemediler -belki sonra isteyeceklerdi bilmiyorum-, bana orijinal roman metnini gönderdiler ve bir proje yürütür gibi her gün proje detayıyla ilgili iletişimde kaldılar. Olan ise emeğime oldu. Birkaç gün içinde Bionluk üzerinden ilk iletişime geçtikleri hesabı da kapattıklarını fark ettim.

Özetle, deneyimlerimden anladığım kadarıyla, Telegram ve Messenger üzerinden hiçbir şekilde iş anlaşması yapmayın. Aldığınız maillerin uzantısının...@Gmail ya da benzeri değil de,[email protected] şeklinde olmasına dikkat edin. Ayrıca firmanın resmi web sitesi üzerinden kendileriyle iletişime geçip bu tarz projelerle ilgili teyit alın. Aksi halde emekler zayi oluyor, hayaller suya gömülüyor.

Bana gönderdikleri amatör sözleşmeyi de ek olarak koyuyorum. Profesyonel bir dolandırıcı olup bu belgeyi çok daha yanıltıcı da yapabilirlerdi. Çok dikkat etmek lazım. Umarım birilerinin canı yanmadan faydalı olur yazdıklarım.

İş Bulma Vaadiyle Dolandırıcılık 3300 Tl'den Oldum

Esma

WhatsApp üzerinden 3 Şubat'ta bana atılan bir mesaj ile başladı. Her şey 'merhaba efendim, nasılsınız? Adım fe**g*** ş. ...

1 Destek

Tümünü Gör
Evde Paketleme İşi Yalanı!

Evde Paketlemeİşi Yalanı!

Sedat
Evde Paketleme İşi Yalanı

Evde Paketlemeİşi Yalanı

Zübeyir
Evde Paketleme İşi Yanıltmacası!

Evde Paketlemeİşi Yanıltmacası!

Mazlum
Evde Paketleme İşi Şikayeti

Evde Paketlemeİşi Şikayeti

Murat
Evde Paketleme Adı Altında Yanıltma!

Evde PaketlemeAdı Altında Yanıltma!

Resul
Evde Paketleme İşi Vaadi!

Evde Paketlemeİşi Vaadi!

Ozlem