İGA İstanbul Havalimanı Görevli Asker Sorunu

İGA İstanbul Havalimanı Görevli Asker Sorunu
07 Ağustos 2024 13:50

30.06.2024 tarihinde saat 03.40 civarı İstanbul Havalimanı'nda ilk kontrol noktasını geçer geçmez sol tarafta yan yana park etmiş araçların hemen yanında aracımı durdurdum ama stop bile etmedim. Eşimle beraber çocuğumuzu ve bir arkadaşını uçuşları için havalimanına getirmiştik. İlk defa havalimanına geldiğimiz için organizasyon hakkında bilgi almak amacıyla çok kısa bir süre telefona bakmam gerekmişti.

Zaten bu süreç 30 saniye sürdü. Tam aracı hareket ettireceğim sırada bir asker geldi ve 'burası yasak, ' dedi. Ben de 'çıkıyorum, ' dedim. O zaman 'niye durdun? ' gibi ters bir cevap verdi. Ben de kızgınlığımı söze dökmemek için kafamı salladım. Asker bana 'sarhoş musun? ' dedi ve polis memurlarını çağırdı. Ben de ehliyet ve ruhsatı alıp araçtan indim, polis memuruna verdim.

Bu sırada asker uzaklaştı. Polis memuru gayet nazikti, durumu sordu, izah ettim, sorgulamasını yaptı. Tam gidecekken aynı askerle beraber başka bir polis memuru daha geldi. Asker bana sen kimsin de bana kafa sallıyorsun? ' diye ailemin 20 metre uzağında hakaretler etmeye başladı. Sonradan gelen polis memuru 'sarhoş gelmişsin, ' diye bana ifadede bulundu. Ben de 'alkol kontrolü yapabilirsiniz, ' dedim. Sonra 'gidebilirsin, ' dedi polis memuru.

Ben de bu yaşananları orada ailem ve çocukların huzuru bozulmasın diye sessiz kalmak zorunda kaldım. Bu ülkede ben de memurluk yapıyorum ama düştüğüm durumu düşününce, onlar da devlete biz de devlete hizmet ediyoruz. Bu askerin bu hakkı kendisinde nasıl gördüğünü anlamıyorum. Üstündeki kıyafet ve silahı bu şekilde kullanmaması gerekiyor. Bu askerin kimliğini de bilemiyorum ama saat ve tarih belli. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

19 Mayıs 2025 01:05