Emniyet Genel Müdürlüğü Haksız Yere Ehliyetimi İptal Etti Ben Çevirmeye Bile Girmedim

29 Nisan 2024 04:37

10/03/2024 tarihinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunuyordum. Eşimin ailesini ziyaret etmiştik. Kütahya merkezden iki şişe bira içtikten sonra sahile gidip kokoreç yemek ve yürüyüş yapmak istedim. Sahile vardığımda trafik polislerini gördüm. Aracımı park yerine çektim ve indim. Bir polis memuru yanıma gelerek ehliyetimi istedi. Ben de Adalet Bakanlığı kimliğimi gösterdim. Ardından ehliyetimi de göstermemi istedi ve ben de ehliyetimi verdim. Alkol ölçüm cihazıyla kontrol etti. Ben sadece park etmiştim ve polis kendi kendine gelip beni denetime tabi tuttu. Kendimi denetimli serbestlik müdürlüğünde başsavcılığa bağlı bir memur olarak tanıttım fakat polis memuru 'istersen savcı ol, fark etmez' dedi. Ehliyetimi 07/03/2023 tarihinde almıştım. Polis memuru ehliyetime 6 ay el koydu ve iptal ettiğini söyledi. Ehliyetimi yeniden almak için sınava girmem gerektiğini ve ehliyetimden 20 puan düşürüldüğünü belirtti. Ehliyetimi Kütahya merkez emniyetine gönderileceğini ve artık iptal olduğunu, alamayacağımı söyledi. Gemlik polislerinden şikayetçiyim. Aracımı park ettikten sonra kokoreç yiyip sahilde yürüyüş yaparak alkolün etkisinden kurtulmayı ve sonra evime dönmeyi planlıyordum. Polis memuru kendi inisiyatifiyle hareket ederek beni durdurdu. Hiçbir çevirmeye girmemiştim. Ehliyetimi geri istiyorum. Sayın savcım, bu durumu haksızlık olarak görüyorum ve ehliyetimin iadesini rica ediyorum. Gereğinin yapılmasını acilen talep ediyorum. Ümit ediyorum ki bu konu adaletli bir şekilde çözüme kavuşturulur.

Emniyet Genel Müdürlüğü Haksız Yere Ehliyet İptali

05 Eylül 2024 13:32
Emniyet Genel Müdürlüğü Haksız Yere Ehliyet İptali

15 Ocak 2024 16:09

İGA İstanbul Havalimanı Görevli Asker Sorunu

07 Ağustos 2024 13:50
İGA İstanbul Havalimanı Görevli Asker Sorunu

Emniyet Genel Müdürlüğü Alkol Kullanmadığım Halde Ehliyetime El Konulması Ve Hatalı Ölçüm Sonucu

05 Temmuz 2025 08:23

Emniyet Genel Müdürlüğü A2 Sınıfı Ehliyetime El Konuldu İse B Sınıfı Ehliyetimin Suçu Nedir

11 Ağustos 2023 14:04