Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası, Kaldırıma Park

24 Ocak 2024 22:45

Menderes Mahallesi 378. Sokakta oturuyorum ve duruma göre vardiyalı çalışıyorum. Kadın başıma geç saatlerde eve geliyorum ve araç için yer bulamıyorum. Kapımın önünde bulduğum yere aracımı park ediyorum. Geçen yıl (2023) haziran ayında başlayıp hala devam eden bir şekilde, birer gün arayla cezalar gelmeye başladı ve bu cezalar iş yerime kadar ulaşıyor. Olmadık saatlerde, ben iş yerindeyken bile yazılmış cezalar var. Araba üzerinde her zaman numara bulunuyor. 45 yıldır Esenler'de yaşıyoruz, böyle bir durumu ne duydum ne de gördüm. Ne bir tabela var ne de bir uyarı. Kapımın önü sadece kaldırımın bir kısmına araç koymuşum, yaya yolu yakınında ama mecburen. Esenler'de yol dönüşlerine araç bırakan ve tüm kaldırımlara araç park eden esnaflar varken, özellikle bana bu cezaların gelmesi gerçekten çok dikkat çekici. İtiraz ediyorum. Asıl tabela olan yerlere araç park eden esnaf ve diğer kişilere ceza kesilmesi gerekirken, koca sokakta sadece bana kesilmesi çok garip. Emekli memur kızıyım; maaşımızı buraya mı yatıracağız, kiramızı mı vereceğiz yoksa geçinmek için mi kullanacağız? Zaten şirket aracı. Bu cezalar sadece bana geliyor. 376, 378, 377 sokaklarda bu cezalar neden kapı önünde kaldırıma biraz çıkıntı yapmışım diye geliyor? Böyle bir sebepten bu kadar ceza yazılır mı?
Gece 22:00'de, sabah 09:00'da, öğlen 15:00'te bile ceza yazılıyor. Ben işe gidiyorum, nasıl oluyor da bu cezalar yazılıyor? Ben arabayı gece vakti nereye bırakabilirim, kadın başıma? Güvenli sokaklarda mı yaşıyoruz sanki? Bu durumu öncelikle size bildirmek istedim. Neredeyse her gün arayla 5 ceza, şu 2 günde gelen ceza adedi bilemiyorum, daha ne kadar gelecek işten atılacağım bu sebepten. Böyle bir durum için itiraz ediyorum. Lütfen sesimi duyun, çok zor durumdayım. Bir sürü para ödedim, böyle bir imkanım yok. Ev geçindiriyorum, zaten kıt kanaat geçiniyoruz toplum olarak. Sokağımıza gelip hatalı park eden araçlara ceza kesilmesi gerekirken, bana kesiliyor. Ben kapımın önüne park ediyorum, el insaf. Plakayı direkt burada paylaşamıyorum, ödediğim ceza makbuzları elimde. Lütfen sesimi duyun, Allah rızası için. Cezada memur adı var, hemen hemen aynı memur adı ve kolluk kuvvetleri yazıyor.

27 Ocak 2024 19:51

17 Mayıs 2024 21:05