Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Ea Fc 2024 Donuyor

17 Ocak 2024 11:56

EA Sports FIFA 2024 oyununda hızlı paslarda kaleci ile ortayı açtığımda kasma, donma oluyor. Grafikleri en düşük seviyeye düşürmeme rağmen düzelmiyor. Bilgisayarımı sıfırladım, yine düzelmedi. Bilgisayarım 3070 Ti işlemci, i7 12. nesil, 32 GB RAM'e sahip. Not: FIFA 2023'ü tam grafik ayarlarında oynarken donma sorunu yaşamıyorum.

Yorumlar (16)

Alparslan

O değil de bende anlık donamlar ara sahne donmaları var bir de ne kadar grafik düşürsem bile ilk maçta maç içi saniyelik donma oluyor 1-2 kez onun dışında akıcı

Benim PC özellikleri 13. Nesil 4050ti RTX i5 13500h 16gb RAM 144hz bu şekilde

Alparslan

Ya şu an benim birkaç arkadaşta oynuyor bu oyunu onlarda diyor Hz sıkıntıları FPS donma sıkıntıları var oyunda şu an genel anlamda sıkıntı varmış o yüzden çok kafaya takmayalım düzenleme güncellemesi gelir düzeltirler bir de oyun hızı çok yavaş onu Youtuberlarda diyor oyun çok yavaş kare hızı senin 60 Hz kare hızı sabitleniyor ya benimde tam tersi ben 120de sabit kalıyor oyun her oyuncuda farklı hatalarla karşımıza çıkıyor Haziran'da Euro 2024 uluslararası kupa güncellemesi var bence o güncellemede bu çocuğu şey ara sahne donmaları kare hızı yavaşlaması bu arada benim bilgisayar HP victus oyuncu laptopu senin ki Lenovo gaming 3 sanırım

Bilal

Benim PC Monster Tulpar t7 v21.9.6 ama benim PC de hz 60 sabit değil yanlış anlaşıldı galiba benim oyun akıcı 165 hz donma sıkıntım yok ama oyun içi ayarlarımda sıkıntı var hz resimde attığım gibi hafif bulanık değiştirilmiyor yani ama üstüne gelince sanki 60 yapmışım gibi uygula butonu sol altta çıkıyor uygula demesem 165 hz de kalıyor problem bu şekilde. Bir de senin PC özellikleri nedir acaba

Alparslan

Şey oluyor oyuna girince oyun ayarları değişiyor kendi kendine hata var sonra ara sahnelerde donma hatları var grafikleri nasıl ne kadar en düşük yapsakta oyun içi takılmalar oluyor (nadiren bu) takılmalar var yine çok hata sende hangi hatalar var

Bilal

Ya benim hz değişmiyor oyun içinden benim ekran 165 hz oyun içinde 60 yazıyor değiştirilmiyor ben oyunun belgelerine giriyorum oyun kapalıyken settings dosyasından hz yeri 60 onu silip 165 yapıyorum kaydet diyorum oyuna girince hala hz 60 gözüküyor ve yine değiştirilmiyor ama 165 oluyor yani oyun sadece ayarlarda 60 hz görünüyor ve ben 60 hz nin üstüne mouse mi götürdüğümde ayarı sanki değiştirmişim gibi uygula düğmesi çıkıyor altta ama uygula demiyorum yoksa hz yine 60 a düşer. Ya normalde çok büyük bir problem değil ama sıkıntılı bir şey ve çözemedim.

Alparslan

Ben grafiklerim orta işleme kaliteside orta 144 hzde 120 FPS alıyorum donmalar bu arada bende geçti nasıl olduysa işleme kalitesini orta yapınca ara sahnelerde ki donmalar kayboldu yine tek tük çok küçük gözle görülsede hissettirmicek kadar oluyor arada oda çok sıkıntı değil dert edilmez böyle iyi

Bilal

Sizde hz oyun içinden değiştiriliyor yani anladığım kadarıyla. Bende değişmiyor attığım fotoğraftaki gibi ben oyunun belgelerinden değiştiriyorum bir türlü çözümünü bulamadım?

Alparslan

Bence 2023de olduğu gibi sene sonuna doğru düzeltilecek donma sorunu çünkü 2023de de vardı düzeltildi sene sonuna doğru aynısı olacak bence düzelir umarım en kısa sürede

Bilal

Yani olabilir ben denemedim 2023 ü en son sildiğimde kasma vardı yani.

Alparslan

Sanırım buldun grafikleri düşük ve işleme kalitesi ortaya alınca kasmalar geçti anlamadığım şu sistemim süper ama donma olayları olabiliyor çok iyi sistem olsa dahi bu da hayal kırıklığı oluyor

Bilal

Bende işleme kalitesini düşürmem yeterli olmuştu diğerleri ultradaydı. Bir de resimde attığım fotoğrafı Google'da buldum bende bu problemde var ekran yenileme hızını "hz" değiştiremiyorum bununda çözümünü bulamadım. :)

ea-fc-2024-donuyor-1.jpg
Alparslan

Ama bu ara sahnelerin böyle hep kalması saçma ama illaki düzeltilir gibi bence düzeltilmesi gerek

Bilal

Vallahi bende FİFA 2023 te donuyordu şu an 2024 oynuyorum onda da donma var bir de başka kişilerdede çok oluyor o yüzde bir çözümü yok gibi ama bulursan yazarsan sevinirim.

Alparslan

Bende de aynısı oluyor bir de ara sahnelerde donma oluyor çözümü nedir

Bilal

Ara sahnelerde kasmanın bir çözümü yok ama maç içi kasmalar işleme kalitesiyle alakalı ultradan orta kaliteye çekince düzeldi bende ea optimizasyonu kötü büyük ihtimal ondan kaynaklı ara sahnelerdeki kasmaya bir çözüm yok gibi.

05 Nisan 2024 14:16
Enes sonuçtan hiç memnun değil

Yüksek Performanslı Sistemimde EA Play Sorunu

15 Mart 2024 13:47
Yüksek Performanslı Sistemimde EA Play Sorunu
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

EA Sports Fc 24 Oyun Anlık Donma!

13 Kasım 2023 15:42