Burak sonuçtan hiç memnun değil

Düğün.com Üyelik İptal Bedeli

09 Ocak 2024 02:26

Düğün.com adlı siteye düğün salonumuz için kayıt olduk. Hiçbir şey anlatıldığı gibi değil. Esasen yaşadığım sıkıntıları üye olmadan önce duymuştum. Bunları müşteri temsilcisine söylediğimde yok efendim onlar gelen tekliflere hemen cevap vermiyor, cevap süresi 7 saat olmalı sistem ne yapsın dediler. Benim müşteriye cevap verme ortalamam 1 saat. Yok efendim onlar panelle ilgilenmiyor resim yüklemiyor en az 30 resim olması gerek dediler. Benim görselim 60 adet. Velhasılı ne dedilerse fazla yaptım eksik yapmadım ama tek iş bile alamadım. Aylık 7000 TL ödemem var. 3000 TL'ye sosyal medya reklamı yapıyorum kayıtlara yetişemiyorum. Girmeyin kardeşim. İster büyük salon olun ister küçük bir işletme bu sisteme girmeyin. Müşteri temsilcisi ayda 40 sözleşme yaparsın diyerek dahil etti sisteme. Ben ayda 1 tane yapsam yeterdi. 2 ay oldu sisteme gireli. Fahiş bir cayma bedeli çıkarttılar. Yarın noterden üyelik iptali için ihbarname yollayacağım. Bazı konularda yanıltıldım ve bu WhatsApp mesajlarında var. Belgeleyebiliyorum. Cayma bedelini ödeyip Tüketici Hakem Heyeti'ne gideceğim. Ailemde çok sayıda gazeteci var. Bende yerel gazete çıkarıyorum. Kalem kalem dosdoğru şekilde birçok gazetede haber yapıp Ankara'da ki bütün salonlara gazeteleri göndereceğim. Başka meslektaşlarımın canı yanmasın. Burada ki yorumlardanda yorum sahibinden izin alarak örnekler koyacağım. Hukuk danışmanım WhatsApp mesajlarına istinaden ödeyeceğim parayı alabileceğimi söyledi. Her şey sözleşme değil yani. Aslında sesli kamera kaydıda var. Satış temsilcisi yok 40 tane alırsın, falanca 60 aldı vs söyledi ya o gün yedek almıştım. Ama delil olarak kullanabilir miyim bilmiyorum. Avukata soracağım mesai saatlerinde. Yorumumu okuyan arkadaşlarla WhatsApp grubu kuralım. Eğer şikayet var sitesinde yasak değilse herkes gönderimin altına numarasını yorum yazsın. En en en fazla bir avukatla uygun fiyata anlaşır hakkımızı alırız gibi geliyor bana. Bizim avukat gazetenin avukatı böyle davalara bakmıyor. Tanıdığı avukat olan varsa yazsın yoruma.

profile profile profile
09 Ocak 2024 02:56

Güncelleme yapıyorum arkadaşlar. Hatta bu konuyu ayrı bir şikayet olarak da açacağım. Dügün.com da ücretsiz bile firma isminizin yayınlanmasına izin vermeyin. Sistem şu şekilde işliyor. Bir internet kullanıcısı sizi biliyor ve direkt sizin isminiz ile Google'de arama yapıyor. Dugun.com'da gerek reklamlarla gerekse seosuyla direkt birinci sıradan çıkıyor. İnternet kullanıcısı teklif istiyor. Sistemde siz para ödemediğiniz için o teklifi para ödeyen müşterilerine aktarıyor. Aslında müşteri sizi arıyordu. Sizin müşterinizdi. Dügün.com'a kaptırdınız müşterinizi. Sabahtan beri Ankara'da sistemde kayıtlı ne kadar firma varsa taradım. Bir çoğu arkadaşım zaten tanıyorum. Hepsini bu konuda uyaracağım. Sizde hem kendi firmalarınızı sildirin, hem de varsa tanıdıklarınız ücretsiz olan sistemde kaldırmalarını tembih edin. KVK kuralları çerçevesinde yaptıkları suç. Yayınlamış olmanın cezası yok ama uyarmanıza rağmen kaldırmış olmamalarının var.

Yorumlar (9)

Ozgur
Ozgur

Son gelişmeler konusunda bilgi verebilir misiniz? Bu illetten nasıl kurtulacağız. En azından emsal bir dava örneği bulabilirsek diğer mağdurlar olarak bu yolu izleriz.

Melih

Söz bir çözüm buldunuz mu acaba

Melih

Burak hocam, geçmiş olsun. Bende aynı sorunu yaşıyorum. Bedelin geri ödenmesi için karar çıkmasına çok sevindim adınıza. Benim merak ettiğim konu; bu sözleşme ticari sözleşme sayıldığı için tüketici heyetleri bakmıyor mu acabaydı ama sanırım size bakmışlar doğrudur değil mi

Özge

Merhabalar nasıl bir süreç izlediniz acaba cayma bedelini geri alabildiniz mi?

Özge

Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Sizin adınıza sevindim icraya koyduğunuzda illa ki ödeme yapacaklardır.

Burak

Tutar yüksek olduğu için Tüketici Hakem Heyeti bakamadı dosyama. Ticaret mahkemesine verdim. Cayma bedelinin geri ödenmesi üzerine karar çıktı. Karar firmaya da tebliğ edildi kuşkusuz. Ancak bir ödeme yapılmadı. Şimdi karar ile icraya vereceğim firmayı.

Birsel
Birsel

Aynı sorunlar bızdede mevcut 2 yıldır üyelik iptal etmiyorlar sürekli yenileniyor nasıl bir yol izlemeliyiz bilgisi okan varsa yardımcı olabılırmı

Kadir
Kadir

Aynı sıkıntıyı bizde yaşadık noterden sözleşme fesih yaptık ihtar yolladık sonrasında toplu şekilde fatura kesmişler geriye dönük fatura kesiyorlar itiraza 1 gün kala mail attılar son dakika notere yetirip o faturaya da itiraz ettik. Numaranızı yazarsanız haberleşiriz bir birimize şahitlik yapabiliriz.

Melike
Melike

Merhaba bende sorun yaşıyorum irtibat kurabilir miyiz

14 Mart 2024 20:28

31 Ocak 2024 19:49
Gökay sonuçtan hiç memnun değil

11 Temmuz 2023 16:48