Hayriye sonuçtan hiç memnun değil

Hayriye
16 Temmuz 2023 16:31

2020 yılının Mayıs ayında Daikin marka klima aldım. Benzerlerine göre fiyatı yüksek olmasına rağmen bana uzun yıllar sorun çıkarmayacağını düşünerek bedelini bir emekli maaşıyla zorlanarak ödedim. Ancak klima daha geldiği ilk yıldan başlayarak beş kez üst üste sorun çıkardı. İlk problem; klima ısı derecesini değiştirmek istediğiniz zaman duruyor çalışmıyordu.
Yazılım hatası olduğunu, bunun kumanda üzerinden
kolayca ayarlanabileceği söylenerek arıza giderildi ve servis fişi verilmedi. Klima 2022 yılında aynı sebepten ötürü 3 kez üst üste arıza verdi. Sebebi gaz kaçırmasıydı ve nereden kaçak verdiği bulunamıyordu. (Bakınız eklerdeki servis fişleri) Gaz takviyesi yaparak klimayı çalışır vaziyette tuttular. En son bu yıl 4 Temmuz tarihinde klimanın yine soğutma yapmadığını ileterek klimanın yenisiyle değiştirilmesi talebinde bulundum. Tüketicinin korunması kanununa göre talebim yerinde bir istek idi. Ancak klima sektörünün önderleri arasında yer alan bu dev firma talebimi geri çevirerek klimayı kendi ucuz yöntemleriyle tamir etmeyi deneyeceklerini belirterek klimayı 07.07.2023 yılında sökerek atölyeye götürdüler. Arızayı bildirdiğim gün 04.07.2023, klimanın benden alındığı tarih ise 07.07.2023. Bugün bu şikayeti yazdığım tarih ise 16.07.2023. Yani toplam 13 gündür bir klimam yok. Üstelik Türkiye nin en sıcak günlerinde.
Sıcaktan iş yapamaz haldeyim. Nasıl bir firma tüketicisini böyle mağdur bir vaziyette bırakır anlamıyorum. Marka olarak daha alt kademede yer alan firmaların böyle durumlarda müşterisini zor durumda bırakmayarak klimayı yenilediğini görmek beni çok üzüyor. Bu markayı alma kararımdan çok pişmanım...

17 Temmuz 2023 08:46 (Şikayetten 16 saat sonra)

Ali sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2023 13:48

Ömer
25 Eylül 2023 15:16
Fadime sonuçtan hiç memnun değil

Daikin Klima Arızası ve Servis İletişim Sorunlarıyla Mağduriyet Yaşadım

Fadime
19 Ağustos 2025 20:40

Bayram
08 Haziran 2024 15:24
Daikin Klima İle Sürekli Yaşadığım Sorunlar Ve Servis Çilesi
Daikin Klima İle Sürekli Yaşadığım Sorunlar Ve Servis Çilesi
Ceylan sonuçtan hiç memnun değil

Ceylan
16 Ağustos 2024 16:36