22 Şubat 2024 21:53

İki sene önce Continental yaz lastiği aldım ve sadece iki yaz, yani 8 ay kullandım. Bir yaz, yani 4 ay kullandıktan sonra ikinci senenin başında kış lastiğinden yaz lastiğine geçiş yaparken lastik değişimi sırasında hava basılırken lastiğin telleri koptu ve lastik yırtıldı. Garantiye göndermek istediğimde Continental firmasının her sorunu kullanıcı hatası olarak değerlendirdiği ve firmanın ürünlerine sahip çıkmadığı söylendi. Lastikçim, lastiği kendi dükkanında olduğu için kendisinin alacağını söyledi. 10 gün araştırdıktan sonra zar zor bulduk. Çünkü Continental, o serinin üretimini durdurmuş. Ancak 4 ay sonra Riken marka, 6 senedir kışları kullanıp hiçbir sorun yaşamadığım kışlık lastikleri taktırmak için lastikçiye gittiğimde; sökülen Continental marka yaz lastiklerinin dördünde de aynı yerde, topuk kısmında yarıklar olduğunu gördük. Continental müşteri hizmetlerini arayarak sorunu bildirdim. Lastiklerin hepsini bulunduğum ilçedeki (Ereğli) bayiye bırakmamı, Ereğli bayinin Konya bayiye, oradan ambarla kendilerine genel merkeze İstanbul'a göndereceğini söylediler. 3 ay oyaladıktan sonra lastikleri hiç incelemeden; çukura girdiğimi, lastikleri kaldırıma sürttüğümü iddia ederek, görmedikleri lastiklerin dörtündeki soruna bahane olarak -söylentileri de doğrulayarak- kullanıcı hatası dediler. Şimdi soruyorum: 1. Eğer çukura girdiysem, neden topuk kısmında ve neden dört lastikte de aynı yerde hasar var? İki tanesinde olsa anlayabilirim. Jantlar neden eğilmedi? 2. Lastikleri kaldırıma sürtmüşüm; peki neden lastik yanaklarında aşınma yok? İstanbul'daki Teknik Sorumlu B**** Bey, sonradan öğrendiğim üzere bayiler tarafından İstanbul'a hiç gönderilmeyen, görmediği lastikler hakkında yorum yapıyor. Yaşadığım yerde dört lastiği vuracak kadar büyük çukurlar yok ve jantlarda sürtme hasarı yok. Üstelik incelenmesi için bıraktığım lastikler hiç gitmemiş. Çünkü bizim yapıştırdığımız etiketler aynen duruyor, inceleme yapılırken bunların sökülmesi gerekirdi. Yani hiç incelenmemiş bile. Sadece 8 ay düzenli kullandığım lastikler değiştirilirken başında olduğum, solüsyon sürülerek değiştirilen lastiklerin neden topuk kısımlarının hepsi dört lastikte de aynı yerden yarık. Neden lastik serisinde sorun yoksa üretimi durdurulmuş? Markanın adı ve reklamı büyük ama ürünlerine sahip çıkmıyor, müşteri deneyimi ve ürettikleri malın arkasında durma konusunda sıfır. 27 yıldır araç kullanıyorum ve hiç böyle mazeretler duymadım.

26 Şubat 2024 15:18 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Continental Lastik Mağduriyeti Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Yunus
26 Şubat 11:58
Continental Lastik Mağduriyeti Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
Serhat sonuçtan çok memnun

Serhat
04 Ekim 2023 12:15
"Öncelikle Batı Lastik Bornova şubesine ve Özen beye her zamanki ilgi alakaları için teşekkür ediyorum. Continental Türkiye'nin bu sefer gittiğimde sorunun kesin tespiti ardından cevap süresi için ayrıca teşekkür ederim."
Continental Tamamı Arızalı Lastik Takımını Değiştirmedi
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
20 Kasım 2023 21:53
Continental Kışlık Lastik Za
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Continental Marka Araba Lastiği Pişmanlığım!

Ahmet
18 Mayıs 2024 19:21