Arzun sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C5 Aircross AdBlue Sorunu Ve Garanti Kapsamında Çözüm Eksikliği

08 Eylül 2024 14:11

Geçen ay 2020 model Citroen c5 Aircross satın aldık. Almaz olaydık, 1 ayı tamamlanmadan AdBlue uyarısı aldık ve 10 gündür bu uyarılarla uğraşıyorum. Servise gittim, uyarıyı sildiler ama 200 km sonra tekrar bu uyarı geldi ve araç 1100 km sonra çalıştırılamaz diyor. Bu ne saçmalık? Araştırdığım kadarıyla Citroen ve Peugeot'un tüm AdBlue olan araçlarının yarısından fazlasında bu uyarı var. Kasten yapılıyor herhalde çünkü garanti dili aracın tamir maliyeti şu an 80 bin tl üzeri. Neden çözüm bulsunlar ki? Ne de olsa tamirden para geliyor. Bana da yok depoda sorun var diyorlar, 30 bin tl ve üzeri. Araştırdım, yazılım güncellemesiyle düzelenler var ama işlerine gelmiyor. Servise gidiyoruz, kodu sildirip gönderiyorlar. Bu arıza aracın yapısıyla ilgili. Düzgün araştırıp hukuken ne yapabilirim diye avukatla görüşeceğim. Aracın yaptığı donanımsal sorun, mekanik sorun. Bu kullanıcı kaynaklı değil ama aracı 1 ay oldu alalı, şimdiden çok pişmanım.

Yorumlar (5)

Direnç
Direnç

Mehmet bey hukuki olarak araştırdınız mı? Nedir son gelişmeler benim de 2021 aracımda aynı sorun var iptal mi etsem bilemedim

Burak
Burak

Arkadaşlar 2019 shine paket var AdBlue hatası aldım sildirdim reset attrdm dışarıda fakat belli km sonra tekrar arıza veriyor iptal ettirmek mantıklı mı ettiren var mı motora zarar verirmi kararsız kaldım

Yılmaz
Yılmaz

Aynı sorun bende de vardı çözüm Addblue iptal ettirin yazılımla sıfırlanıyor 2 sene önce 1500 TL vermiştim hata mata kalmadı Bilgin auto İkitelli OSB, Güngören - Bağcılar Sanayi Sitesi, 34490 Başakşehir/İstanbul

Cemil
Cemil

Merhaba Mehmet Bey, sorununuz çözüldü mü? Benim de 2020 Citroen Aircross aracım bugün AdBlue hatası verdi. Yarın servisi arayacağım.

Hayır çözüm sunamadılar 32 000 TL fatura çıkardılar

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Kadir
06 Ocak 2024 15:50