Orhan sonuçtan hiç memnun değil

09 Mayıs 2024 13:47

Şubat 2024 tarihinde satın aldığım Chery Omoda 5 Excellent model aracımda, Nisan ayı başlarında sol yöne sinyal verdiğimde sinyal sesinin farklı (arıza bildirimi) şekilde ötmesi nedeniyle, 30 Nisan tarihinde bulunduğum ildeki Chery Gönye Nilüfer servisine aracımı bıraktım. Servis, yaptığı incelemede aracın sol gündüz ledi/sinyal ledi grubunda bir arıza olduğunu ve bu nedenle sinyal sesinin böyle çıktığını tespit etti. Parça normal şekilde çalışmakta ancak direnç değerlerindeki değişiklik nedeniyle araç tarafından arızalı olarak algılanıyor. Asıl sorun ise bu noktadan sonra başlıyor.

Servis, arızanın far soketine gelen sudan kaynaklandığını söyledi ve soket üzerinde belirgin olmayan bir iz göstermeye çalıştı. Ancak ne soket pinlerinde ne de soket contalarında herhangi bir bulgu yoktu. Servistekiler, hatanın ısrarla su temasından kaynaklandığını ve suyun, daha önceki aracımda da uygulama yaptırdığım bir firmanın (yani servisin anlaşmalı olmadığı) kaput ve ana farın üst kısmına dışarıdan uyguladığı ppf filmi sırasında kullandığı su olduğunu iddia ediyorlar ve onarımı garanti kapsamında yapmıyorlar. Üstelik bahsi geçen gündüz LED grubunda herhangi bir kaplama işlemi olmadığı gibi, parça orijinal halindedir.

Teknik olarak bakıldığında, far parçaları IP69 ve soketleri ise en az IP67 veya yine IP69 sertifikasına sahip olup, yüksek miktarda su temasına dirençli soketlerdir. Ayrıca far parçası, aracın en çok suya maruz kalan parçalarından biri olup, bu tarz durumlara karşı zaten dayanıklı olmalıdır. Tüm bunlara ek olarak, soketin üst kısmında ek bir parça bulunmakta ve kaputta kullanılan suyun süzülerek ilgili bölgeye ulaşması oldukça zordur. Bu durumu gösteren görselleri de bu şikayete ekliyorum.

Mevcut durumda servis, hatanın film uygulamasından kaynaklandığını iddia ederek garanti gerekliliklerini uygulamıyor ve beni mağdur ediyor. Eğer aldığımız dayanıklı tüketim mallarının garanti kapsamı bu şekilde basitçe değiştirilebilecekse, ürüne '5 yıl garanti veriyoruz' demenin anlamı nedir? Ben yaptığım görüşmeler ve açıklamalarla servise durumu anlatamadım. Mağduriyetimin giderilmesi için çözüm bekliyorum.

profile profile profile
09 Mayıs 2024 14:44 (Şikayetten 57 dakika sonra)

Merhaba, Orhan S. Şikayetiniz tarafımıza ulaşmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Temsilcimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

10 Mayıs 2024 11:52

Merhaba, Orhan S. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

21 Mayıs 2024 09:57

Yukarıda da bahsettiğim sorun merkez birim tarafından tekrar değerlendirildi ve yine garanti kapsamında değerlendirilmedi. Sonuç olarak Chery sorunumu çözmedi. Garanti süreçlerindeki yaklaşımları bu şekilde olduktan sonra 5 yıl garanti olsa neye yarar.

01 Kasım 2024 17:40

Arıza ile ilgili destek alamadığım için konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım ve THH'den lehime karar çıktı. Karar sonrasında servis ile anlaşarak parçanın ücretsiz değişimi gerçekleştirildi. Her ne kadar sorun çözülmüş olsa da konu THH kararı sayesinde ve gecikmeli çözülmüş oldu. Markanın servis anlayışı açısından benim adıma olumsuz bir süreçti.

Can
Can

Süreç hakkında bilgi verir misin nasıl bir yol izledin, ne kadar sürdü?

Yaşar
Yaşar

Bende Hakem Heyeti'ne verdim. Sonuç bekliyorum. Chery garanti pişmanlıktır

Chery Omoda 5'te Kronik Far Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

Aysu
16 Şubat 2025 20:52
Yalçın sonuçtan hiç memnun değil

Chery Omoda 5: Servislerde Geçen 8 Ay

Yalçın