Sahte Motor Yağı Mağduriyetiyle Karşı Karşıya Kaldım

28 Aralık 2024 20:45

7 Temmuz 2024 Tarihinde Gaziantep otogar karşısında bir oto yedek parçacısından Castrol 5-30 5 litre motor yağı satın aldım Tamirciye yağı koyduktan birkaç gün sonra motor yağı arıza göstergesi yapmaya başladı. Yağı aldığım tamirciye kendilerinden satın aldığım motor yağını arabama koyduktan sonra arabamın arızalandığını yağın sahte olduğunu söyledim kabul etmedi Yağı değiştirince problem çözüldü. Gaziantep İl Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne şikayete gittim. Bana satın aldığım motor yağının sahte olduğunu belgelendirdiğim takdirde zararımın tazminin olumlu sonuçlanabileceğini yoksa şikayet etmemin bir anlamı olamayacağını söylediler. Ben de bunun üzerine Castrol Direct hattı 0212 4 737 737 numaralı telefondan S****** hanım ile görüşüp durumu anlattım. Benden yağın üretim tarihini ve motor yağının üretim bilgileri ile ilgili bir numarayı istedi, verdim. Bana yağın yurt dışından gelen bir yağ olduğundan ve sahte olup olmadığının belgesini bana veremeyeceklerini söyledi. Mağduriyetimin giderilmesi için ne yapmalıyım?

profile profile

Faruk
19 Aralık 2023 09:38

19 Eylül 2023 11:19
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
14 Ağustos 2025 21:34