Leo sonucu yetersiz buldu

Canik Store Canik Mc9 Arızaları

16 Ağustos 2023 10:56

Kısa bir süre önce MKE'den Canik MC9 tabanca satın aldım. Özellikle yurt dışı YouTuber'ların videolarında birçok sorunu olduğunu görmüştüm ama 5-6 ay öncesine aitti videolar, herhalde sorunlar bu süre zarfında düzeltilmiştir diye düşündüm. Maalesef tabanca ile üst üste sorunsuz 4 atış yapamıyorum. 2 ana sorunu var, birincisi sürekli besleme sorunu kaynaklı tutukluk yapıyor, ikincisi sürgü sürekli geride kalıyor. Sorunlarla ilgili Canik Store'a fabrikaya gönderilmek üzere silahımı bıraktım. 1 hafta sonunda silahımda herhangi bir sorun olmadığını tedbiren irca yayının değiştirildiği söylendi. Sorunun benim silahı düzgün tutamadığımdan dolayı olduğu söylendi.

Benim ilk Türk tabancam ve son olacak sanırım. Canik markasını bir süredir takip ediyor ve çok takdir ediyordum. 7 arkadaş MKE'de bulunabilecek her türlü mermi ile denedik silahı, baktık ki askeri polisi atıcısı hepimiz silahı yanlış tutuyoruz çünkü hepimiz aynı sorunları yaşadık. Canik'in MC9 için önceden atış testi yaptırması lazım silahı düzgün tutabilenlere silahı satsınlar.

Sürekli Amerika'da çeşitli dergilerden yılın silahı ödülleri kazanan bir markanın öncelikle bir sorun olduğunu kabul etmesi lazım ki çözebilsinler. Eylül ayında tekrar silahı vereceğim Canik Store'a ama ümitsizim çünkü tonlarca videoya yorumlara gözlerini kulaklarını tıkamış durumdalar, çünkü Canik'e göre bu kişiler silahı yanlış tutuyorlar.

16 Ağustos 2023 11:06 (Şikayetten 10 dakika sonra)

Koray
Koray

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmenize gerek yok silahta herhangi bir düzeltme yapılmış değil aylardır. Şubat ayında aldım ve geçenlerde 3. Kez servise gitmek zorunda kaldım. Detaylarına "Koray" kullanıcı adı ile yazılan mc9 tutukluluk başlığından ulaşabilirsiniz. Sorun aslında basit ve çözümü İçin sadece birkaç dokunuş gerekli ama ne yazık ki silahçı diye serviste görevlendirilen personelin aşırı özgüveni insanları yıpratıyor. En utanç verici kısmı da size söylenen "silahınızı tutuşunuzdan kaynaklı" olan kısmıdır. Bu utanç firmaya en az 100 yıl yeter. Ne mutlu ki ben öyle bir yanıtla karşılaşmadım. İcra mili grubu ile şarjör değişimi yapılacak ancak ne kadar süre daha tabancayı idare eder emin değilim. Ve işin en kötü tarafı ise kullanıcıların yeterli sayıda atış yapmamasından kaynaklı silahın sorunlarını göremiyor oluşları. Lazım olduğunda çalışmama ihtimalinin de yüksek olması can sıkıyor. Saygılarımla.

Leo
Leo

Selamlar, şöyle bir gelişme oldu benim adıma, bir iki hafta önce mc9 un yeni arkası tam olan şarjörleri çıktı, bende hemen aldım, atış yapma şansını yeni buldum bu şarjörle hiçbir şikayetim gerçekleşmedi, ne takılma ne çift besleme sıfır hiçbir şey yok, size de bu şarjörle bir denemenizi tavsiye ederim, bunu firmaya da ilettim eski şarjörlerle beraber yinede ilk fırsatta tekrar fabrikaya göndereceğim, ayrıca mecanik reddot tada içeriden bir çizik çatlak oluşmuş hiç düşürmedim ama onu da göstereceğim kullanıcı kaynaklımı bilmiyorum, mc9 da bir arıza olduğu kesin belki şarjörlerin hepsi arızalı ya da dizaynsal olarak şarjörler uymuyor, yeni şarjörler uyuyor bir iki arkadaşım yeni şarjörlere rağmen arızaların devam ettiğini söyledi, sizde bir deneyip paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler. Saygılar.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

Canik Store MC9 Problemi

10 Ocak 18:23
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Canik Store Yeni Aldığım Tabancada Sürekli Tutukluk Sorunu

29 Kasım 2025 15:55