30 Ocak 2024 13:27

Bursa ili Kestel ilçesinde ikamet ediyorum. Her ay düzenle olarak yazılan 1237770 aboneli su faturam 2023 Ekim ayında yazılmadı. Görsel olarak 2023 yılına ait su kullanım verilerimi sizinle paylaştım. Sizinde göreceğiniz üzere Ekim ayı su faturası yazımında bir hata olduğunu kuruma da sözlü olarak ilettim. Sonra ki ay fatura yazımı yapıldı. 2023 Aralık ayında ise 2855 TL tutarında bir su faturası kesildi. Ben su kaçağı olabileceği şüphesiyle su tesisatını incelettim fakat herhangi bir su kaçağının olmadığı söylendi. Kestel BUSKİ Su Müdürlüğünü ziyaret ederek faturaya itiraz ettim. Sonrasında yeniden incelemeye gelen görevliler faturanızı düzelttik diyerek 2855 TL olan su faturasından 250 TL indirim yaptılar. Görsel olarak onu da sizinle paylaştım. Başında yazılan faturadan itiraz sonucu 250 TL gibi komik bir rakam düşülerek düzeltme yapıldı. Kalan tutar olan 2600 TL ödememiz istendi. Hemen yan kapı komşumuza aynı ay içerisinde herhangi bir fatura yazılmazken bir alt komşumuza bizimle eşdeğer olabilecek bir tutarda fatura kesildi. Bu kesilen faturaların incelenmesini talep ediyorum. Aynı zamanda ödememiz istenen 2600 TL tutarındaki su faturasını kullanmadığımızı, ödeyemeyeceğimizi ve bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini, maddi durumum sebebiyle yazılan bu faturaya gücümün yetmediğini bilmenizi isterim. Bursa BUSKİ Su idaresine ait pek çok yerle gerek telefonla gerekse bizzat ziyaret ederek yaklaşık bir aydır durumun düzeltilmesi için uğraştığımı fakat henüz herhangi bir netice elde edemediğimi ve bu durumun bizi huzursuz ettiğini bilmenizi isterim. Gerekli incelemelerin yapılarak bu hatanın düzeltmesini talep ederim. Saygılarımla

30 Ocak 2024 13:58 (Şikayetten 31 dakika sonra)

16 Aralık 2023 23:13
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Su Faturasında Beklenmedik Artış Ve Sayaç Okuma Hatası Şüphesi

04 Kasım 2025 22:39