13 Nisan 2024 22:23

16.12.2023 de saat 12.45 civarında idaremdeki 06--9654 plakalı aracımla Erikli Caddesi, Fidyekızık Mahallesi istikametine seyir halindeyken aracımın sol iki lastiği, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'ye ait kırık su mazgallarına çarpması sonucu maddi hasarlı tek araçlı trafik kazası yapmama neden olmuştur.

Kazanın ardından trafik polisi aranarak olayla ilgili 'Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı' polis tarafından düzenlenmiştir. Polis tarafından kazaya ait fotoğraflar çekilmiş ve dilekçem ekinde sunulmuştur. Kaza sonrasında kırık olan mazgal üzerine vatandaşlar tarafından duba konularak başka araçların kazaya karışması engellenmiştir.

Tarafımdan çekici çağrılarak lastik değişimi için AA Kale Otomotiv firmasına gidilmiş ve 2 adet lastik değişimi gerçekleştirilerek zarar tarafımdan karşılanmış olup, buna ilişkin fatura örneği dilekçem ekinde sunulmuştur. Olaydan ertesi gün kırık olan mazgalın değiştirildiği görülmüş ve buna ilişkin fotoğraf alınmıştır; bu fotoğraf da dilekçem ekinde ibraz edilmiştir.

Bu kazanın oluşumunda BUSKİ'ye ait su mazgallarının kırık olmasından dolayı 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Yönetmelik 16/a maddesi gereğince 'Belediyenin Trafik Yetki Sorumluluk Alanında Yolun Yapısı ve Güvenliği Sağlayacak Durumda Bulunmak' kuralını ihlal etmesi nedeniyle BUSKİ'nin kusurundan kaynaklanan nedenle aracımda meydana gelen 5300 TL maddi zararımın en kısa zamanda TR28 0001 -----0246 02 IBAN numaralı Halkbank Ertuğrulgazi Şubesi hesabıma ödenerek tazmin edilmesini talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağımı beyan ederim. 25.12.2023 tarihinde BUSKİ'ye yukarıda yazılmış olan dilekçeyle müracaatta bulundum. Dilekçeme yanıt olarak uydurma bir bahane ile geçiştirme yanıtı verilmiş ve olumsuzlukla sonuçlanmıştır.

Yerel seçimler sonucunda halkçı bir belediyeye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin halkın yanında olmasını ümit ediyorum. Eklerde olayın görsellerine yer verilmiştir. İyice incelenip karar verilmesini bekliyorum.

15 Nisan 2024 09:14 (Şikayetten 1 gün sonra)
Özge
Özge
28 Ocak 2025 12:25

Sorunumuz hala çözülmedi. Hiçbir hatamız yokken belediyenin bakımını yapması gereken mazgallar yüzünden mağdur olduk. Eski yönetim bu konuda hiç oralı olmadı. Yeni yönetimin daha hassasiyetle yaklaşacağını düşünüyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesinden maddi olarak oluşan mağduriyetimizin giderilmesini bekliyorum.

19 Mart 2024 12:09
buski-yol-calismasi-maddi-hasarli-kaza-3.pdf