Sürekli Tekrarlayan BMW X1 Arızaları

Nevzat
12 Eylül 2024 17:51

23/02/2024 tarihinde Borusan Avcılar şubesinden BMW X1 20i sDrive M Paket araç satın aldım. İlk bakım yaklaşana ve yapılana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. 28/07/2024 tarihinde memleketime gitmek için yola çıktım ve servise kalan km 2200 yazılıydı. Gidilen yol ve bakıma kalan km'nin orantılı eksilmediği ve 600-700 km yol gidildikten sonra servise kalan km'nin 2200'lerden 900'e düştüğünü fark ettim. Gideceğim yerde bana yakın bir BMW yetkili servis olmadığını bildiğimden sorun yaşamamak adına BMW/Borusan yol yardım hattını aradım ve oradaki kişi bu durumu öğrenmek adına Kayseri Üçler Otomotiv'den bir yetkili ile telekonferans sistemi ile görüştürdü. Yetkili kişi ise bana aracın ilk bakımı olacağından bakımın gecikmemesi gerektiğini, aksi takdirde araç garantisinin olumsuz etkileneceğini söylemesinden 02/08/2024 tarihine randevu alarak aracı Kayseri Üçler Otomotiv'e ilk bakım için bulunduğum adresten yaklaşık 280 km git gel 560 km yol giderek aracı ilgili serviste ilk bakımı yaptırdım. Tekrar bulunduğum adrese doğru yola çıktım. Yaklaşık olarak 240 km gittikten sonra araç 'tahrik azaldı', 'R pozisyonunda araç sürülemez', 'en yakın servise gidin' diye uyarı verdi. Burada enteresan olan, yetkili serviste bakımı yapıldıktan sonra arıza vermesi. Ama ne yazık ki bununla bitmedi, 23/08/2024 tarihinde saat 22:00 sularında İstanbul'dan tatile Antalya'ya gitmek için TEM otobanına çıktık. 130 km hızla giderken bir anda fren arıza ikaz uyarısı ve buna bağlı olarak 8 adet arıza uyarıları vermeye başladı. Aracın fren sistemi devre dışı kaldı, fren yaptığınız anda çok sert ani frenleme yapıyordu. Araç kontrolünüzden çıkıyor, frene ufak dokunuşlarla aracı yavaşlatıp güvenli alana getirmeye çalıştım. Emniyet şeridine geldiğimde ise frenler şiştiğinden bu sefer de aracı durdurmak oldukça zorlaştı. 10-20 metrede durması gereken aracı yaklaşık 80-100 metre sonra zar zor durdurabildim. Zaten biraz daha geç dursa mutlaka bir yere vuracaktım. Ben, eşim ve çocuğum arabadaydık. Hepimiz çok korkmaya başladık. Büyük bir panik ve korku dolu 4-5 dakika yaşadık. Aracın sol şeritte olması, hızın 130-140 km bandı olması ve frenlerin sağlıklı tutmaması buna bağlı diğer güvenlik sistemleri hepsi devre dışı kalmıştı. Yaşanan bu durum hem bizim hayatımızı tehlikeye atmıştır, hem de trafikte olan diğer araçları ve içindekileri çok ciddi anlamda tehlikeye sokmuştur. Şimdi aklıma geliyor da acaba yaklaşık olarak üç buçuk milyon verip kendimize tabut mu satın aldık.
Bu arada Borusan bu durumdan sonra halen beni arayacak.

profile profile
12 Eylül 2024 19:26 (Şikayetten 1 saat sonra)

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

BMW X1 Fren Arızası: Güvenlik Endişesi

Arzu
22 Ekim 2024 00:57
Serra sonuçtan memnun

Serra
07 Ekim 2024 12:38
"Avcılar Borusan'daki Necat bey ve Tuğba hanıma teşekkürler"
Müjdat sonuçtan hiç memnun değil

BMW Marka Hayal Kırıklığı

Müjdat
14 Ağustos 2024 20:13
Onur sonuçtan hiç memnun değil

BMW X1 Turbo Arızası Ve Servis Sorunları

Onur