02 Kasım 2023 09:47

Bir gün önce eczaneden soğuk algınlığı için. Beş yaş için ilaç istedim İburamin cold verdiler. İlaç bir gün sonra kızımın her yerinde kaşıntı dökülme şişlik yaptı. Eczaneyi aradım eczaneye söyledim onlarda ilaç alerjisi olabilir dediler. Hastaneye götürdük ilaçlar verildi. Hava verildi. Dökülme azaltıldı Kaşıntı azaltıldı madem bu ilaç alerji yapıyor neden satıyorsunuz neden hala piyasalarda yazık günah değil mi insanlara.

Bilge
Bilge

Merhaba E110 gün batimi yardımcı maddesinden olabilir. Biz çocuklardan biri bağırsak tepkili alerjisi vardı. Sonra o geçti. Bir çok antibiyotik kullandık. Taki bir gün amoklavin kullanıp boğaz altı şişip sert bir hal alana kadar. O antibiyotiği daha önce birkaç kez kullanmistik. O zaman anladık ki ilaca alerjisi de var. Sonra antibiyotiği değiştirdik. Bir gün başka bir şey daha öğrendik. Abisinin ilacını pedifen i verdik yine şişti. Şaşırdık iburamin zero ile aynı etken matte var. Sonra yan maddelere baktım ki ibu zero da olmayan birkaç madde var. Araştırdım ve E110 gün batimi sarisinin bunu yapabileceğini öğrendim. Zero da bu yok ve sorun yok. Pedifende var. Sizin ilactada iburamin cold da da var baktım. Büyük ihtimal bundan dir diyorum lakin test yaptırın derim

Kerem
Kerem

Dünyada soğuk algınlığı için iki temel ilaç var. Parasetemol ve İbuprofen (daha etkili). Neredeyse herkes kullanıyor. Yan etkileri çok az. Sizin çocuğunuza has bir durum olmalı.

Cansu
Cansu

Yorumunuz çok doğru değil Kerem bey. Ben ilaç alerjisi hastasıyım her ilacı alamıyorum benim iburomine alerjim yok fakat alerji doktorum alerji yaratabilen ilaçların başında olduğunu o yüzden ağrı kesici olarak sadece ömür boyu Parol alabileceğimi söyledi. Direkt yasak listemde bunu bir alerji Profu söyledi. Ben hanımefendinin çocuğuna has bir durum olduğunu düşünmüyorum sizin gibi...

Tuğçe
Tuğçe

İburamin zero bir şey yapmadı iburamin Gold yaptı

07 Kasım 2024 16:46

İbucold C Alerji Yaptı