Baazen Tantuni Başakşehir Şubesinin Eğitimsiz Personeli

30 Nisan 2024 09:42

Başakşehir şubenizde ortalama 1,5 senedir her sabah kahvaltı yapmak üzere en az iki kişi olarak geliyorum. İşveren arkadaşlarımla beraber her sabah ortalama bir saat süresince şubenizde kahvaltı yaparak ve sohbet ederek gayet memnun bir şekilde vakit geçiriyoruz. Ancak son zamanlarda işe yeni başladığı anlaşılan ve eğitimli olmayan bir personel, sanırım ismi B** veya Z**, tam hatırlamıyorum, patavatsızca konuşmalarına şahit olduk. Genç olduğu için çok önemsemedik. Hatta bayramdan sonra değişen börek menüsü hakkında, kıymalı böreğin güzel olduğunu ve keşke kalsaydı dediğimizde, 'Siz hiçbir şeyi beğenmiyorsunuz, ben ne yapayım? ' şeklinde bir yanıt aldık. Müşteriye böyle konuşulmamalı diye tatlı bir dille uyarıda bulunduk. Ama bugün saat 08:00'de şubenize kahvaltı yapmak için geldik ve cam kenarında bir masaya oturduk. Kahvaltımız bittiğinde ve işveren arkadaşımla çay içip sohbet etmeye devam ederken, aynı bayan personel gelerek 'Sizi buradan kaldırmam gerekiyor' dedi. Neden kalkmamız gerektiğini sorduğumuzda, saat 09:00'da kahvaltı rezervasyonu olduğunu ve özellikle bu masayı istediklerini, bu yüzden bizi kaldırması gerektiğini söyledi. Yine, bir müşteriye bu şekilde konuşulmaması gerektiğini uyarıda bulunduk ancak 'Siz de sabahın köründen beri oturuyorsunuz' gibi kabul edilemez bir cümle kullandı. Ben her sabah bu şekilde oturan bir müşteriyim ve ortalama 400-500 TL hesap ödeyen bir kişiyim. Eğer müşteri anlayışınız, daimi müşteri karşısında saygısız ve iş bilmez, konuşmayı bilmeyen kişileri çıkarmaksa, sizin mekanınıza bundan sonra gelmeyeceğim. Masa rezerve edildiyse, biz oturmadan önce bunu belirtebilirsiniz veya masanın üzerine bir not koyabilirsiniz. Müşteri oturduktan 40-45 dakika sonra kalkması gerektiğini söylemek doğru değil. Böyle bir sistem kabul edilemez. Bu durumu her yerde dile getireceğim. Ayrıca kalkarken 'Kusura bakmayın' bile denilmedi. Uzun bir süredir Başakşehir'desiniz ancak müşteriye saygı ve diyalog konusunda hala çok geri kalmışsınız. Umarım bu durumu dikkate alırsınız ve en azından yazılı olarak bir özür dilersiniz.

Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Baazen Tantuni Menü Dayatmasıyla Kahvaltı Hüsranı

01 Ocak 2024 11:46

14 Eylül 2025 21:37
taze-doner-yerine-onceden-hazirlanmis-urun-ve-saygisiz-personel-davranisi-1.jpg

05 Ocak 2025 20:50
Nazlı sonuçtan hiç memnun değil

08 Şubat 2025 22:09
Yusuf sonuçtan memnun