Avrupa Masalı Turizm Rehber Varken Rehbersizlik, Mağduriyet

Öznur
29 Temmuz 2023 21:367.267

Güzel bir hayalimi gerçekleştirmek için başladığım yolculuk, akış ve deneyimsizlik nedeniyle, mutsuzluklar serüvenine dönüştü. 19 günde 20 ülke 38şehir kapsamlı Avrupa turu düşüncesiyle yola çıktım. Diğer firmalarda kontenjan sıkıntısından dolayı 'Avrupa Masalı' firmasına karar kıldım. Firma sahiplerinden H*** Hanım'ın Konuşması ve yaklaşımı ılımlı ve olumlu idi ki normalde de aksini düşünmüyorum. Her şeyin iyisi olsun derken aksine en kötü deneyimleri yaşadım ve yaşadık. Tur başlamadan ağrı kesici almadığımı fark ettim ve nöbetçi eczanelere baktım ve bunu söylemem üzerine tur firmasının diğer sahibi İ*** Bey şahsi aracı ile nöbetçi eczaneye götürdü ilaç almamı sağladı. Çok ince bir düşünce idi başka biri olsa bunu asla yapmaz ki otobüsler hareket etmek üzereydi. Tura başladık. Firma sahipleri de bizimle tura katıldı. Yolculuk benim için zaten bir hüsran çünkü yol arkadaşı bu tarz uzun yolculuklarda çok önemlidir ama şanssızdım. Tur akışını yürütecek, hangi saatte nerede olmamızın planını yapacak kişi rehberdir. Fakat ilk yurt dışı rehberlik tecrübesine sahipti karşımızdaki Wikipedia'dan aldığı kağıtları okudu biz uyuduk. Hikayesel metinler yerine bazen sanat tarihi dersinde zannettik kendimizi. Hiçbir yere zamanında yetişemedik. Paris'te olaylardan dolayı şehir merkezine alındı dediler otel 2 saat uzaklıktaki otele gittik. Zaman ve yol kaybı yaşadık. Paris'te Louvre müzesine bile 13-18 arası zaman verileceği söylenmesine rağmen 2saat zaman verileceğini belirttiler, 13:30 da otobüsten indik. 15:30 da buluşma noktasına doğru hareket ederken saatin 18e çekildiği söylendi. Belgrad, Viyana gibi tarihi yerlere ve gündüz görülmesi gereken yerlere akşam saatlerinde girdik. Brugge'e gece saatlerinde vardık. Amsterdam'a 2 saat verildi. Berlin'e akşam vardık serbest zaman verilmedi. Sadece toplu yemek yendi. Bunun tek nedeni plansız programsız yola çıkmak. Rehber varken Rehbersizlik sıkıntısı yaşadık. İnsanları uyarma, zamanında toplama gibi icraatlar yoktu. Tur akışına sadık kalınmadı. Bunun yanında otel sıkıntıları derken tavsiye maalesef ki edemeyeceğim bir seyahatti. Mutsuz anlarımız otobüs içerisinde çok yaşandı. Firma sahipleri iyilerdi fakat program rehber sahipliğindedir ve de yanlış seçim ile başladıklarından 20 günümüz stres, sıkıntı ve pişmanlıklarla doluydu. Tabii ki firmanında çok eksikleri vardı. Olumlu ve olumsuz yanlarıyla dolu bir tatildi.

Yorumlar(17)

6 Nisan 2024 17:05

Neşe hanım bu sene Kuzey Avrupa turuna katılacak mısınız, araştırdınız mı? Tek otobüs ve deneyimli bir rehberle gidilecekse Biz geçen yıldan bir arkadaşla düşünüyoruz, geçen seneki gibi bir ruh hastalığı silsilesi ile karşılaşmamak için artık yol arkadaşımı şimdiden ayarlıyorum😘her gece çarşaflarda kıl arayan, utanmadan sürekli bir şey isteyen, işine gelince öyle gelmeyince böyle bir tip istemiyorum yanımda, ayh Allah bir daha denk getirmesin, bu da benim travmam herhalde, çalınma olayının önceki gecesi Barcelona'da gece 3 te kapımız çalındı çarşaf için, onlar da ilk defa böyle bir şey gördü zaar, uykusuz kaldım bu yüzden yaşandı aslında...😌 nihayetinde şöyle de bir gerçek var bu kadar yeri bu fiyata göremeyiz, fikir edinme açısından bakalım deneyeceğiz herhalde

23 Eylül 2023 18:44

Otel konusunda dolaylı da olsa en büyük mağduriyetlerden birini yaşamış biri olarak katılıyorum! Maalesef aynı masada benim de çantam vardı ve sadece birkaç saniye içinde benimkinin yanına bırakılan çanta gitti, büyük bir insanlık örneği göstererek parasını karşılamayı teklif ettim uçak parası olursa alacağını söyledi eşyası giden şahıs, gerek kalmadı, tabi keşke hiç yaşanmasaydı, Tek ben değil birçok kişi yaşadı, ayağının dibinden eşyası gitti insanların, akıl almaz biçimde tek başına 6 ortaokul öğrencisini Polonya ya 1 hafta götüren getiren biri olarak emanete sahip çıkmama gibi çirkin ithamlarla karşılaştım, yine bahsettiğim belli bir grup tarafından çirkin, nahoş kaliteli insanın yapmayacağı dedikodulara şahit olduk, mide bulantısı ve uzak durmakla korunduk has hakiki arızalardan😉çantamızı bir saat sonra aynı yerde bulduğumuz oteller de vardı, yani keşke hepsi öyle olsaydı, tabi ki dikkatli olunmalı ama insanlık hâli yani! Allah CC bir daha böylelerine denk getirmesin fakat bunlar her yerde.

Eda
Eda
5 Eylül 2023 22:05

Herkese merhaba Avrupa Masalı firmasının 26 Haziran Büyük Avrupa Turu katılımcılarındanım. Bir süredir istediğim ama bir şekilde ertelediğim bir hayalin gerçeğe dönüşü için seçtiğim firma kayıt sırasında beni çok mutlu etse de ve açıkçası beklentiyi kendi adıma sıfıra yakın tutsamda oldukça gergin ve hak arayışı ile geçen bir seyahat oldu. Pragda otelden otobüse, otobüsün içindeki eşyaları almak için yürürken girdiğim ağlama krizini bir daha hayatım boyunca yaşayacağımı düşünmüyorum. 20 ülke gezemedik çünkü Hırvatistan'a gitmedik. Almanya Berlin'e pazar gecesi 21.30 da gittik. Plansızlık, acemilik dedim anlayışla yaklaşmak istedim ama daha sonraki tarihlerde katılanlarında benzer sorunları olunca firmanın sorunlara kayıtsız kalmayı standart olarak yaptığını düşünüyorum. Bir kemik ekip yok ellerinde, son anda bulunanlarla yola çıkılıyor, araç asla lüks değil ve şoför turu yönlendiriyor. Yetersiz bir turdu bundan sonra teşebbüslerimde hizmet anlayışını ciddi olarak sorgulayacağım. Lütfen sizde öyle yapın.

31 Ağustos 2023 23:23

, Avrupa Masalı turu uzun soluklu bir tatil. Önemli olan bu bilinçle davranmak. Tur rehberine ve Tur sahiplerine yapılan haksız eleştiriler karşında olmak nedense bazı kişileri fazlası ile rahatsız etmiş, üstelik ( Bedava tura katılmak, kanka olmak v. B. Gibi mesnetsiz tam da kalitelerini ortaya koyan birkaç kişin yorumları bu güzel tatili lekelemeye yetmez. Ben defalarca çeşitli turlara katılmışlar ayrıca iyi ile kötüyü ayırt etme yeteneği olan, üstelik hayat felsefesi her zaman doğruyu bulmak olan bir kişi olarak; Avrupa Masalı şirketi ile dünyayı gezmeye devam edeceğim.

9 Ağustos 2023 09:00

Öznur kişisine katılıyorum özellikle yol arkadaşı şanssızlığı hususunda! Arayıp teyit etmeme rağmen yolu görmeyince midesi bulanan aynı konudan muzdarip iki insanın yan yana koyulması ne kadar elimden geleni yapsam da talihsizlik oldu. Zaten koltuklar dardı bir de yanımdaki şahıs biri koluma değince huylanıyorum gibi enteresan tiklere sahip olunca 20 günlük yolda bayağı diken üstünde gittim... Gayri ihtiyari kolunuz değiyor yani, Bu şahsa birçok kez ihtiyacı olduğunda rica etti ilaç verdim, kaliteli insan olmak lazım tabi seçemiyorsunuz insanı... Buna benzer durup dururken hasetle insana bulaşan çok affedersiniz ruhunda muhtemelen ciddi hastalık bulunan şahıslar da gördük 40 küsur kişi içinde, fakat 1580 euroyu mutsuz olmak için, arızalarla uğraşmak için vermedik dedik görmezden geldik, ciddiye almadık, fakat lobilerde üzücü kavgalar biraz daha profesyonellikle yönetilebilirdi ve daha profesyonel bir ekiple yola çıkılabilirdi. Arkadan konuşulması cidden insan kalitesini sorgulattı🤔Deneyim, yine de mutluyum😌

5 Ağustos 2023 18:33

Paris konusunda ise herkesin bilgisi dahilindedi yaşanan olaylar 5 Temmuzdaki Paris'teki olayları biliyorsunuz biz arka planda sizin güvenli bir şekilde seyahatinizi tamamlamanızı sağlamak için Paris'teki satın alınan otelimizi gözden çıkarıp yeter kı misafirlerimiz sorun yaşamasın diye Paris e 80 km uzaklıktaki otelimize almak durumunda kaldık ama diğer acentedeki arkadaşlar Paris gezisini iptal etmelerine karşı çok istek olduğu için kontrollü bir şekilde Paris gezimizi tamamlamaya çalıştık. Ayrıca kayıt esnasında tur hakkında bilgi verilirken detaylı bir şekilde tur programı da gönderildi tüm ülke ve şehirler arası mesafeler yazıyordu. Berlin'de 18.00 gibi giriş yapıla 23. 00 gibi de Berlin den ayrıldık bazı yerlerde serbest zaman verilir bazı yerlerde de toplu gezilir programı uygulamak için. Tüm otellerimiz 4 ve 5 yıldızlı dünya çapında marka zinciri olan otellerdi sanırım bunun için de olumsuz bir yorum yapacağınızı düşünmüyorum. Dediğim gibi biz her türlü olumlu olumsuz yorumlara saygı duyuyoruz 🙏

5 Ağustos 2023 18:19

Merhaba Öznur hanım Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederiz bizler her zaman olumlu ve olumsuz yoruma ana izin verirseniz kendimizi de daha doğru ifade etmek isteriz. Sizler de takdir edersiniz ki birbirini hiç tanımayan insanlar ile yolculuk yapmak durumundayız ve turumuzda herhangi bir sorun yaşanmasın diye bizler de tura çıkıyoruz anında müdahale edelim diye. Rehberimiz ilk defa yurt dışı tecrübesi olduğunu söylüyorsunuz CV sine bakmadan böyle bir yorum doğru gelmiyor bana kendisinin 8 yıllık yurt dışı tecrübesi var ve İngilizce kokartı rehberdir anlatımını beğenmemiş olabilirsiniz saygı duyarım. 2 grup halinde seyahat ettik ve her grupta ayrı rehber ve koordinatör vardı ama maalesef misafirlerimizin de verilen zamana karşı hassas olmaması ve molalardaki yoğunluk nedeniyle gecikme olsa da programda yazan her yere gidildi Zagreb dışında çünkü Sırbistan sınırında yoğunluğu size WhatsApp üzerinden İlhan kaptan size gösterdi bizler sizin güvenli bir şekilde evinize teslim etmek durumundayız

5 Ağustos 2023 17:27

Aynı turdaydık. Yaşanan bütün olumsuzlukları Tur sahiplerine yüklemeniz çok vicdansızca. Her sorunu çözmek için uğraş verdiler. Öncelikle hatayı kendinizde arayın. Yolculara tanınan hiçbir süreye uymadılar. Gece bazı şehirlerde olmak çok normal. 19 günde 20 devlet 38 şehir gezdiniz nasıl olacak gece şehir görmeden... Bütün yazdığınız şikayetler haksız ve çelişki dolu. Çok yazık çoookkk

Avrupa Masalı Turizm Tur Şirketi Şikayeti

Burcu
6 Ağustos 2023 19:325.621

Avrupa masalı ile çıktığımız 20 günlük turun hangi bir aksiliğin anlatalım acaba Instagram videolarına attığınız videola...

8 Destek1 Yorum

Avrupa Masalı Turizm İle Sorunlar

Muzzle
10 Eylül 2023 17:306.568

Avrupa Masalı Tur firması ile, 17 Temmuz çıkışlı Kuzey Avrupa turuna katıldık. Başlangıçta güzel başlasa da, rehberin va...

5 Destek3 Yorum